Прокупље, крупна грешка за ситне паре

Породица Стојановић из Ниша нашла се пре неколико дана у непријатној ситуацији у Дому здравља у Прокупљу. Због недостатка ситног новца за плаћање прегледа детета, њихов болестан син остао је без пружене здравствене услуге. Како је РТС-у потврђено у Министарству здравља, медицинска сестра која се налазила на шалтеру у тренутку пријема дечака, суспендована је до окончања инспекцијског надзора и унутрашње контроле.

Једноипогодишњег Младена мајка је, због високе температуре, повраћања и дијареје, касно поподне у време државног празника одвела дежурном лекару прокупачког Дома здравља. Пошто је била у гостима и није имала дететову здравствену књижицу, морала је најпре да на шалтеру плати преглед 357 динара.

"Имала сам 1.000 динара и сестра ме је замолила да сакупим ситно. Ја и моја рођена сестра смо сакупиле око 200 динара, што није било довољно. Сестра је рекла да ништа около не ради да раситнимо новац, а када сам је ја питала шта да радим и да ли да дете сада водим у Ниш, она је слегла раменима", објашњава мајка Невена Томић Стојановић.

Нудила је мајка платне картице, евре, предложила медицинској сестри да провери матични број детета или да узме податке из личне карте.

"Паника је прва реакција, а касније је уследило и разочарање, бес, гнев што вам се тако нешто догодило у својој земљи, где радите, где живите, где плаћате порез, све измириујете редовно. Врло непријатна ситуација", каже Младенова мајка. 

У прокупачком Дому здравља истичу да су формирали комисију за унутрашњи надзор која ће утврђивати пропусте запослених. Директор каже да је мајку контактирао телефоном, забринут за здравље малишана. 

"Дете да буде враћено, то се никада досада није десило, видећемо шта се све тог дана дешавало и обавестићемо вас о томе", истиче директор Дома здравља у Прокупљу Павле Орбовић.

Невена Томић Стојановић каже да јој извињење не значи ништа.

"Једно човечанско извињење је упутио, али то мени тренутно не значи ништа, јер дете није прегледао, али ето, некако разумем и њега", каже мајка Невена Томић Стојановић.

Малог Младена је у међувремену прегледао лекар у приватној пракси. Он мајци, после свега шта јој се догодило, услугу није наплатио. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије