Суперфинале "ТВ слагалице"

Почело снимање суперфинала најгледанијег квиза, "ТВ слагалице". Најуспешнији такмичари у протеклих 16 година бориће се својим знањем за кућу од 70 квадрата. Од 5. децембра суперфинале на програму Радио-телевизије Србије.

Почело је снимање суперфинала "ТВ слагалице". Осморо најбољих учесника најгледанијег квиза надметаће се у завршници суперфинала, у ком су, за годину дана емитовања, учествовала 232 такмичара, четвртфиналиста из свих ранијих циклуса.

"Такмичења су била изузетна, питања су била прилично тешка и они су нам то сами рекли, али и морала су таква да буду јер је реч о људима који су се доказали као најуспешнији", објашњава уредница квиза Славица Ћировић.

У суперфиналу слагалице постављено је више од 3.500 питања у игри "Ко зна, зна". Такмичари су решавали више од 700 појмова у игри асоцијације, саставили исто толико речи у игри "Слагалица" и исто толико комбинација у игри "Мој број". На том задатку свакодневно ради двадесетак људи.

"То је неки пут, врло мукотрпно трагање, ископавање, чак бих могао рећи, нека врста рударског посла, са тим што се наравно не ради са ашовом него са компјутером и енциклопедијама", навео је Ненад Пиштељић, један од аутора задатака.

Суперфинале ТВ слагалице емитоваће се од 5. децембра.

Финале суперфинала гледаћемо од 11. до 31. децембра, што практично значи да ћемо победника добити последњег дана у овој години. На тај начин он ће и званично постати најуспешнији учесник у овом квизу у претходних 16 година, колико слагалица траје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво