Сајт РТС-а најбољи у 2016. години

Часопис "PC Press" изабрао је сајт Јавног медијског сервиса за најбољи у категорији Вести и информације у протеклој години. Ово је четврти пут да је интернет портал РТС-а победник у тој категорији.

"Сајт РТС-а и пратеће мобилне апликације из године у годину напредују, пружајући све погоднији приступ садржајима које јавни сервис емитује. Посебно је важно што су видео-садржаји издвојени из емисија и расположиви за гледање, али и описани текстом, што омогућава лако претраживање, било преко интерног механизма сајта, или кроз Гугл", оценио је часопис PC Press.

Широка РТС-ова програмска понуда је јасно подељена по категоријама, а кретање кроз сајт је прилагођено мобилним уређајима, наводи PC Press у образложењу одлуке.

"Ако је ишта у Србији модерно, онда је то веб, а ако ико прати светске трендове у свом послу, онда су то девелопери. Додуше, и домаћи корисници добро знају шта хоће. Зато је јубиларни, 20. преглед захтевао да пажљивије анализирамо шта људи воле, шта добија на вредности, а шта полако одлази у историју", поручује часопис.

Интернет се мења, оцењује часопис надајући се да ће "и даље побеђивати добре идеје, квалитетни садржаји и поуздани сервиси".

Иначе, ово је четврти пут да је сајт РТС-а проглашен за најбољи српски сајт у категорији Вести и информације. Титулу најбољег понео је и 2009, 2010. и 2012. године.

Друго место у категорији Вести и информације деле: 021.rs, benchmark.rs. danas.rs, srpskadijaspora.info.

Најбољи у осталим категоријама

Победник у категорији еМаркет је портал takolako.rs, у категорији Сервиси mojafirma.rs, док је најбољи у категорији База знања bee.bubblecup.org.

Победник у области Модерна породица је, према оцени часописа, портал napravisam.rs, док је најбољи у категорији Слободно време doziviteslu.com.

Портал nationalgeographic.rs изабран је за најбољи у категорији Спорт и (аван)туризам. У области Друштвене мреже победник је Јутјуб канал Zvoganj.

Посебно признање ове године PC Press је доделио сајту Београдске филхармоније.

Као најбољу мобилну апликацију часопис је изабрао mts centar.

Свечаност доделе признања и јубиларног двадесетог избора PC Press Top50 за 2016. годину биће одржана у понедељак, 6. фебруара, у свечаној сали Скупштине града Београда.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(петак, 03. феб 2017, 16:16) - anonymous [нерегистровани]

Narod voli da procita vesti iz ekonomije, ubedjen sam.

Narodima je najvaznija ekonomija. Pa vas zato molim vratite tu tezu na sajtu, kao sto je imao predhodni sajt. Unapred zahvalan. Ovako ste vrlo objektivni, cestitam vam na tome.

(петак, 03. феб 2017, 12:57) - Darko [нерегистровани]

za pohvalu

Slazem se potpuno da je sajt RTSa najbolji.
Vrlo pregledan, informativan, bez ikakvih obmana citaoca kao kod mnogih drugih sajtova koji se ne pridrzavaju kodeksa novinarstva.
Jedino sto mi smeta je cenzura - ne samo kod RTSa, vec svuda!
Posto zivim u inostranstvu znam kako se sa cenzurom bore u Austriji - sajt se ogradi od napisanih komentara. Jedino sto je zabranjeno su vulgarnosti, licne uvrede itd. Mislim da bi to bio bolji pristup od cenzure.
Samo tako nastavite!

(петак, 03. феб 2017, 11:45) - ZARE 1 [нерегистровани]

Čestitke !

Čestitke i sve pohvale !

(петак, 03. феб 2017, 10:57) - Milanko Danilovic [нерегистровани]

Cestitke

Iskrene cestitke!

(петак, 03. феб 2017, 10:49) - predrag stankovic [нерегистровани]

android

najbolji najodmereniji !!!

(петак, 03. феб 2017, 10:11) - anonymousSretenP [нерегистровани]

Sajt RTS je dobar ili jako dobar

A ako ste fer primite i primedbe..neki moderatori su previše ofarbani politički i nacionalno da propustaju uglavnom rusofilske komentare, a uredništvo članke. 

(петак, 03. феб 2017, 10:08) - anonymous [нерегистровани]

Najbolji sigurno

Zaista ste najbolji ja stalno na vasem sajtu informisem se o svemu..
Jedina zamerka što neobjavljujete komentare mada su po svim pravilima vaseg sajta..

(петак, 03. феб 2017, 08:47) - anonymous [нерегистровани]

Честитка сајту РТС

Сајт је одличан, модеран, прегледан, дизајниран, оригиналан,...

(петак, 03. феб 2017, 08:35) - anonymous [нерегистровани]

Ako bi neko mene pitao ( kao, sto me ne pita? ), ja...

....bi sve njih proglasio za - "najbolje"!!!

(петак, 03. феб 2017, 08:32) - Djordje Zuk [нерегистровани]

zaista jeste

jedan od boljih sajtova, svaka cast