Студенти београдског Економског факултета најбољи у региону

Академци Економског факултета Универзитета у Београду победили су на престижном Регионалном такмичењу из области инвестиционе анализе, које сваке године оганизује ЦФА Институт, међународно удружење из сектора финансија и инвестиција.

Петочлани тим тим те високошколске установе чинили су Никола Станојчић, Рената Греговић, Александра Беочанин, Јована Вукмировић и Ђорђе Димитријевић.

Захваљујући успеху на регионалном нивоу они су се пласирали у европско финале које ће бити одржано у априлу у Прагу.

На такмичењу, глобално, учествује више од 4.000 студената са 865 универзитета из целог света на три нивоа - локалном, регионалном и глобалном.

"Највећа вредност овог такмичења је то што служи као будућа референца - победнике препознају најбоље пословне школе на свету као компетентне. Неке пословне школе на мастер нивоу ослобађају студенте једног предмета или дају екстра бодове за учешће на овом такмичењу. Студенти добијају могућност и за праксе у најпрестижнијим светским компанијама. У Мађарској је компанија 'Морган Станли' понудила праксу тиму Економског факултета", рекао је студент треће године Никола Станојчић.

број коментара 0 Пошаљи коментар