Грчић: Обештетићемо грађане, а одговорне сменити

ЕПС ће обештетити све грађане који су добили нереално високе рачуне за струју, изјавио је в. д. директора тог предузећа Милорад Грчић и поручио да је покренута истрага и да ће одговорни бити смењени већ наредне недеље.

Да минус гута киловате нико не спори, али проблм је што су два до три пута веће рачуне добили и они који се не греју на струју. То потврђује упоредна децембаска потрошња једног беогдског домаћинства а таквих примера је много.

"Последњи рачун је био око 8.500. Иначе трошимо две и по до три хиљаде", каже једна грађанка.

Милорад Грчић се извинио грађанима који су добили високе рачуне, наводећи да у одређеним деловима Србије, односно на територијама одређених електродистрибуција постоји грешка у испостављеним рачунима.

Тих проблема, како каже, има највише у Београду и Нишу.

Грчић је рекао да је истрага већ започета крајем прошле недеље и да ће бити завршена за два-три дана.

Најавио је да ће људи у одређеним електродистрибуцијама "који сносе кривицу за овај део приче" бити смењени већ у току наредне недеље.

"Све ћемо проверити, бавићемо се овим проблемом врло темељно и одговорни ће бити смењени. Имаћете имена већ за неколико дана", рекао је Грчић у изјави новинарима.

Како је објаснио, при следећем читању, 1. фебруара, грешке ће бити исправљене.

"Грађани који сматрају да су оштећени или да имају нереално већи рачун, а све као последицу неочитавања бројила, могу да рекламирају рачун, а ми ћемо све испитати и врло прецизно под нашим надзором 1. фебруара биће очитана потрошња за јануар и исправићемо сваки рачун. Нико неће бити оштећен", нагласио је Грчић.

Грчић се извинио и јавности због недовољно прецизног информисања ЕПС групе, за шта је као разлог навео недовољне или нетачне информације које су стизале из електродистрибуција.

Подсетивши да је јутрос имао састанак са председником владе Александром Вучићем, Грчић је рекао да је премијеру пренео шта се десило у појединим електродистрибуцијама.

"Жао ми је, јер је премијер љут на ЕПС због овог догађаја. Међутим, поптуно легитимно је љут, без обзира што је ЕПС прошле године вредно радио, што има одличне резултате и што је изнад очекивања одржан ниво спремности комплетног електросистема", истакао је Грчић.

За то су, додао је, најзаслужнији оперативци ЕПС-а на терену.

Грчић је навео да је, према статистици, потрошња електричне енергије зими повећана у просеку за 22 одсто, али да то није разлог превисоких рачуна.

"Увећана потрошња постоји, али имамо проблем у Нишу и Београду. Све ћемо проверити, бавићемо се овим проблемом врло темељно и одговорни ће бити смењени", поновио је Грчић.

На подручју Војводине нема грешака у рачунима, а на југу земље они углавном још нису стигли.

Комисија за заштиту конкуренције саопштила је у међувремену да ће испитати све наводе у вези са проблемима са децембарским рачунима за струју.

"Уколико основано претпостави да се ради о злоупотреби доминантног положаја, Комисија ће покренути поступак по службеној дужности ради утврђивања повреде конкуренције", саопштила је Комисија. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво