Конзул у Истанбулу: Нема повређених држављана Србије

Генерални конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић изјавио је да, према информацијама којима располаже, у синоћном нападу на дискотеку нема повеђених нити страдалих држављана Србије.

Зоран Марковић је рекао међу 39 убијених људи 16 странаца и то из Индије, Ирака, Сирије, Туниса и Белгије, као и да је од 69 повређених у нападу, њих петоро у тешком стању.

"Према званичним подацима гувернера Истанбула међу поврђенима нема наших држављана... Према информацијама из круга наших грађана који живе и раде, овде у Истанбулу, који су се потенцијално могли наћи на лицу места нема информација да међу жртвама има наших држављана", рекао је Марковић агенцији Бета.

Конзул је додао да се напад догодио у елитном клубу у који није могуће ући без претходне резервације и у коме су цене веома високе, тако да је то "фактор који би искључио случајног туристу који би пролазио и ушао у тај локал".

"Није било ниједног позива било ког нашег држављанина који би се интересовао за неког свог ближњег који би потенцијално могао да се нађе на лицу места", рекао је Марковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар