Мали Џони лављег срца не одустаје од рокенрола и помоћи другима

Дванаестогодишњи Никола, у свету музике познатији као Џони, пише песме, свира гитару, и помаже болесној деци. Иако и сам води тешке животне битке, каже да је највећу енергију за велику борбу пронашао управо у рокенролу.

Најмлађи рокер у Србији један је од највећих бораца и хуманитараца. Каже да му није било тешко да напише текст за песму, јер је инспирацију пронашао у својим страховима. Најважнија порука је да се не плашимо, да морамо даље и када је најтеже.

"Страх се побеђује на разне начине али најбољи начин је да човек у себи нађе унутрашњу енергију, снагу, помоћу које се бори против тог страха, да себи зада циљеве и да се не зауставља без обзира на препреке, односно да се заустави само ако некоме треба да помогне. Моји циљеви су да пишем што више песама, да будем здрав, да се бавим музиком, што је дуже могуће, јер како знамо - ниједан музичар није отишао у пензију", каже Никола Ранковић.

Џони се са животним биткама носи лавовски. Више пута месечно прима трансфузију, а свакодневно пије лекове. Слике из таквог живота су и у споту за песму "Страх", чија је премијера у понедељак.

Дуга плава коса и гитара, коју је први пут у руке узео са шест година - сада су његов заштитни знак.

"Ја сам рођен без пола срца, дела доње шупље вене, имао сам две операције, имам и дијабетес, не зна се који тип. Музика ми помаже много, а нарочито рокенрол, он има ту енергију која лечи", каже Никола.

Мисли и на друге. У среду ће са старијим музичарима, новогодишње пакетиће поделити деци која се лече од рака у Институту за онкологију, а у петак је на Ади Циганлији хуманитарни концерт и дружење за децу из прихватилишта и децу спортисте инвалиде.

Остали аутори: Ана Стаменковић
број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 11. дец 2016, 05:18) - Marko [нерегистровани]

Dečko svetskih pogleda

Nikola s dvanaest godina ima pogled na svet sto ga nema 90% stanovništva, .... Nikolola je ponos nacije, svaka čast,... mali, nastavi dalje

(недеља, 11. дец 2016, 01:55) - ZARE 1 [нерегистровани]

Bravo !

Bravo ! Mnogima za primer !
Puno zdravlja i sreće dušice draga !

(недеља, 11. дец 2016, 01:28) - anonymous [нерегистровани]

jako lepo

sve pohvale i sve najbolje

(субота, 10. дец 2016, 23:29) - Dragan Stajic [нерегистровани]

long live R`n`R...

... i svi koji razmisljaju kao mladi Dzoni !!!

(субота, 10. дец 2016, 21:53) - anonymous [нерегистровани]

Svaka čast

Mali Džoni ima veliko srce!

(субота, 10. дец 2016, 21:29) - anonymous [нерегистровани]

Браво!

Само храбро напред!