Михајловић: Пријавите насилнике и спасите жене

Хајде да покушамо да уведемо нову статистику, да уместо убијених жена почнемо да бројимо колико ће насилника завршити иза решетака, поручила је министарка Зорана Михајловић поводом Међународног дана борбе против насиља над женама.

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је да је поносна што се Србија укључила у кампању "16 дана активизма у борби против насиља над женама" и апеловала на све да пријављују насилнике.

Михајловићeva је истакла да је насиље над женама велики проблем у Србији и да није довољно да се тим проблемом бавимо само 16, већ 365 дана у години, као и да је потребна стална едукација друштва да је било какво насиље над женама недопустиво.

"Хајде да покушамо да уведемо нову статистику, да уместо убијених жена почнемо да бројимо колико ће насилника завршити иза решетака због насиља, да коначно кренемо да пријављујемо насилнике, јер сигурно свако од нас зна жену која трпи неки облик насиља", навела је Михајловић у писаној изјави достављеној медијима.

У томе ће, како је истакла, помоћи и нови Закон о спречавању насиља у породици који је усвојен у парламенту.

Михајловићева је додала да се у оваквим приликама увек бавимо језивом статистиком убијених жена у породичном и партнерском насиљу.

"Добро знам да је 30 жена платило главом због насилника који мисле да су жене њихова својина, као и да је за десет година убијено 326 наших мајки, сестри, супруга, једних од нас…. Насиље над женама није ничија приватна ствар. Пријавите насилнике и спасите жене", поручила је Михајловићева.

Сутра се обележава Међународни дана борбе против насиља над женама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво