Пракса студената ФОН-а у ПКС корист и за студенте и за државу

Навикли смо да наше ученике и студенте са светских такмичења испраћају са медаљама. Међутим, не дешава се често да они свој таленат и успех у Србији покажу, уновче и да се овде даље усавршавају. Студентима ФОН-а, који су се недавно са бронзаном медаљом вратили са такмичења студије случаја у Порту, понуђена је пракса у Привредној комори Србије. Студент ФОН-а Немања Јевтовић истиче да је пракса у Привредној комори Србије корисна како за државу, тако и за студенте који ће на тај начин имплементирати своје знање у реалном систему.

Немања Јевтовић, гостујући у Дневнику РТС-а, нагласио је да је вишеструка корист праксе у Привредној комори Србије.

"Студенти ће коначно имати прилику да имплементирају своје знање у реалном систему и самим тим подигну своју компентенцију и парирају свим водећим универзитетима против којих се такмичимо, јер студенти на тим такмичењима имају праксу у реномираним компанијама", каже Јевтовић.

Са друге стране, Јевтовић наглашава да држава може имати свеже идеје и нове младе људе који могу унети неке новитете у пословање саме привреде.

Јевтовић је захвалио премијеру и Влади који су студенте у марту ове године након освајању титуле у Монтреалу примили и подржали у потпуности, као и Факултету организационих наука и Привредној комори Србије на финансијској и менторској сарадњи.

"Морам рећи да ми на ФОН-у правимо један здрав систем. Трудимо се да направимо систем где ћемо сваке године имати младе талентоване студенте које ћемо припремати за такмичење. На челу тог система је професорка Весна Дамјановић, али чине га и остали професори нашег факултета", рекао је Јевтовић.

Навео је да се екипа студената ФОН-а тренутно припрема за одбрану титуле у Ослу и Монтреалу, ако и за такмичење на Флориди и за домаће такмичење у Београду које ће се одржати у априлу.

Мирјана Ковачевић из Привредне коморе Србије каже да у години предузетништва и години модернизације коморског система Србије ПКС развија Лабораторију за подршку бизнису.

"Места ће бити за све оне младе људе који имају идеје и умеју да размишљају иновативно, тако да спој њихових идеја и иницијатива као и искустава старијих колега који већ послују може да буде добитна комбинација", објашњава Ковачевићева.

Истиче да је основна идеја да се образовање стави у функцију бизниса, како не бисмо били прозивани да подршком идеју дуалног образовања дајемо подршку развоју само производних и занатских занимања.

Ковачевићева додаје да подршком студената који остварују контакте са привредницима, Привредна комора Србије заправо жели да допринесе да млади људи остану у земљи.

"Бизнис је тај који препознаје добре идеје, а у функцији бизниса је профит. Том бизнису тј. привредном сектору треба представити ове добре примере не само са ФОН-а, већ и са других факултета. Треба повезати привреду са образовним системом", закључила је Ковачевићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво