Јанковић: Више се бавити концептом људске безбедности

Истраживање Фонда за социјалне и демократске иницијативе показало је да медији током извештавања о мигрантској кризи нису довољно стављали у фокус концепт људске безбедности, речено је на скупу Женске парламентарне мреже у скупштини.

"Истраживање је показало да се медији нису довољно бавили људском димензијом и да су мигранти чешће стављани у негативни контекст и да се нису на прави начин разумевале њихове потребе", рекла је новинарима Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић додајући да то не представља критику медијима, што су рекле и организаторке скупа.

Повереница каже да се концептом људске безбедности треба бавити на националном нивоу, а да се за сада тиме баве стручњаци и теоретичари.

"Требало би појаснити људима шта је концепт људске безбедности, колико је битно да се појединац осећа сигурно у друштву. То захтева једно претходно сазнање грађана о тој теми. О безбедности се пуно говори, али да се суштински не разуме, шта је чија улога у друштву", нагласила је Јанковићева.

Посланица Скупштине Србије Дубравка Филиповски оценила је да је кључна ствар како се питање људске безбедности третира у медијима.

Филиповски је као важне области издвојила питање безбедности у саобраћају и сузбијање насиља у породици.

Женска парламентарна мрежа одржала је панел дискусију у парламенту на којој је било речи о људској безбедности у медијским садржајима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво