Диковић: Тимски рад војске и полиције на обезбеђењу границе

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је део јединица Заједничких снага војске и полиције ангажованих на обезбеђењу државне границе, које задатке реализују у граничном појасу са Републиком Македонијом.

Генерал Љубиша Диковић је одао признање припадницима војске и полиције на професионалном и ефикасном обављању поверених задатака обезбеђења државне границе, саопштило је Министарство одбране.

"Тимски рад је основа добра организације, а управо вашим ангажовањем на терену показујете снагу државе и спремност Војске Србије и Министарства унутрашњих послова да реализују све поверене задатке", рекао је генерал Диковић.

Додао је и то да је Војска Србије спремна да, по потреби, ангажује и додатне снаге и средства за обезбеђење државне границе.

Командант Заједничних снага генерал-мајор Желимир Глишовић информисао је генерала Диковића о досадашњој реализацији задатака на спречавању илегалних прелазака миграната на територију Републике Србије и онемогућавању кријумчарења.

Истакао је да су заједничке снаге од 22. јула ове године до данас успеле да одврате 5.101 мигранта од илегалног преласка границе.

"Највећи број миграната, њих 4.428, одустало је од илегалног преласка када су уочили снаге војске и полиције, док су у прихватне центре смештена 673 мигранта затечена заједно са кријумчарима или на територији Србије", додао је генерал Глишовић.

Генерал Диковић обишао је и ново место размештаја снага у Миратовачком пољу и уверио се у правилност рада мешовите пешачке патроле и заседе припадника Заједничких снага.

У Прихватном центру у Прешеву, генерал Диковић је посетио припаднике Војске Србије који су тамо смештени и разговарао са представницима Комесаријата за избеглице који су га упознали са тренутном ситуацијом у вези са мигрантима у Центру.

Током обиласка, примећена је група од десетак миграната који су, уочивши припаднике војске и полиције, одустали од илегалног преласка из правца Македоније.

У обиласку са начелником Генералштаба били су и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић, командант 4. бригаде КоВ бригадни генерал Зоран Лубура, представници Војске и МУП-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар