Дан борца обележен у Косовској Митровици

Представници општинске организације СУБНОР-а Косовска Митровица, Удружења бораца рата 1999. године и чланови породица, обележили су Дан борца.

Они су полагањем цвећа на споменик на Партизанском брду, Споменику истине и на спомен плочу Браћа Милић у Косовској Митровици обележили Дан борца.

Члан председништва СУБНОР-а Велимир Крстић истакао је, након полагања цвећа на споменик рударима из Народноослободилачке борбе на брду изнад Косовске Митровице, да је ово дан који опомиње на страхоте Другог светског рада и прилика да се ода почаст свим погинулима у борби за слободу.

''Ово је дан који опомиње на страхоте Другог светског рата, прилика да одамо почаст храбрости свима који су се супротставили нацизму а посебно онима који су у ту борбу за слободу уградили своје животе. То су и ови наши рудари из рудника Трепча'', рекао је Крстић, честитајући свима у име општинског одбора СУНБОР-а Дан борца.

Споменик рударима јунацима из Народноослободилачке борбе саграђен 1973. године на брду изнад Косовске Митровице подигнут је у част партизана албанске и српске националности са КиМ који су се борили и погинули на страни Народноослободилачког покрета Југославије између 1941. и 1945. године.

Након полагања цвећа на Споменик истине у близини главног моста на Ибру, посвећеном погинулима у НАТО бомбрадовању и жртвама Ослободилачке војске Косова, председник СУБНОР-а Косовска Митровица Слободан Богићевић истакао је да ће СУБНОР увек чувати успомену на пале борце.

''Данашњи дан СУБНОР неће никада заборавити и увек ћемо палити свеће и полагати цвеће за помен нашим палим борцима. Ту их има преко 270, а међу њима сам могао бити и ја који сам учесник тог рата'', рекао је Богићевић, додајући да иако је мали број грађана обележио данашњи дан, ипак је довољно да се пали борци не забораве и успомена на њих сачува.

Цвеће је положено и на спомен плочу браћи Милић, близанцима Срђану и Бобану, официрима Војске Југославије погинулим током ваздушне интервенције НАТО на СРЈ, априла 1999. године, на истоименом тргу у близини главног ибарског моста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи