Стижу телеграми саучешћа поводом Мандине смрти

Позориште "Бошко Буха" изразило је захвалност преминулом глумцу и директору тог позоришта Милораду Мандићу Манди за све што је учинио за то позориште. Министар културе Иван Тасовац навео је да је одлазак Милорада Мандића Манде велики губитак за целокупну српску културну сцену.

"Манда је заспао у костиму Капетана Куке, али ми знамо да је био Петар Пан, вечити дечак који је много желео, много сањао и који је непрестано летео. Зато ипак и даље не верујемо да није више са нама, и обраћамо му се директно, јер знамо да може да нас чује. Мандо, хвала ти, волимо те и чуваћемо те. И чуваћемо наше позориште", наводи се у саопштењу.

Министар културе и информисања Иван Тасовац такође је упутио, у своје име и у име Министарства културе и информисања, телеграм саучешћа породици преминулог глумца.

"Примите изразе најдубљег саучешћа поводом изненадне и преране смрти драгог Милорада Мандића Манде", навео је Тасовац.

Својим улогама на филму, телевизији и позоришту, Милорад Мандић Манда несебично је делио свој неизмерно велики таленат, због чега је постао један од најцењенијих глумаца на овим просторима, омиљен код свих генерација, наводи се у телеграму саучешћа.

"Памтићемо га и као успешног директора позоришта, у коме је својим личним залагањем у великој мери приближио позоришну уметност деци и младима. Одлазак Милорада Мандића Манде велики је губитак за целокупну српску културну сцену. Нама остаје да памтимо његове улоге, ведри дух и топлину којом је зрачио, чинећи животе свих нас лепшим, забавнијим и садржајнијим", наведено је у телеграму саучешћа, саопштило је Министарство културе и информисања.

Милорад Мандић Манда преминуо је јуче на сцени позоришта "Вук Караџић".

Сахрана ће се одржати у суботу, 18. јуна, на Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана, саопштило је Позориште "Бошко Буха".

Комеморација поводом смрти Милорада Мандића, директора Позоришта "Бошко Буха", биће одржана у суботу, 18. јуна, у 11 часова на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

Опело почиње у 13.30 у Цркви Светог Николе на Новом гробљу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара