НАЛЕД: Oткривено 510 станова нерегистрованих фирми

Национална алијанса за економски развој саопштила је да је током инспекције откривено 4.744 нелегалних фирми, од чега 1.429 у прва четири месеца 2016. године. Број нерегистрованих фирми после контроле повећан је за 15,5 одсто, наводи се у саопштењу НАЛЕД-а.

Инспекцијски органи открили су 510 станова у којима послују нерегистроване фирме, а након контрола поднето је 2.156 пријава за кажњива дела и 783 прекршајна налога, додаје се у саопштењу.

Надзор над нерегистрованим фирмама до прошле године није био обавеза инспекција што је, како је оценио НАЛЕД, штитило бизнисе у сивој зони од контроле и отварало пут нелојалној конкуренцији и даљем преласку у нелегалне токове.

Подсећа се да је Законом о инспекцијском надзору усвојеним прошле године прописано да је провера нелегалних субјеката обавеза свих инспекција.

"Квалитетна примена Закона о инспекцијском надзору један од услова за успех Националног програма за сузбијање сиве економије на којем је прошле године НАЛЕД радио са Владом Србије и чији је циљ да до 2020. обим сиве економије смањи са 30,1 одсто на 26,7 одсто БДП-а", наводи се у саопштењу.

Пуна примена тог закона почела је 28. априла ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво