Преминуо глумац Милорад Мандић Манда

Глумац Милорад Мандић Манда преминуо је у 56. години, након што му је позлило на сцени током извођења представе "Петар Пан" позоришта "Бошко Буха".

Узрок смрти познатог глумца је срчани удар, сазнаје Радио-телевизија Србије.

На премијерном извођењу дечје представе "Петар Пан" на сцени Установе културе "Вук Караџић" глумцу Милораду Мандићу Манди је позлило након чега је представа прекинута.

Глумац је колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар.

Поводом изненадне смрти прослављеног глумца, саучешће породици упутили су председник и премијер, Томислав Николић и Александар Вучић, градоначелник Београда Синиша Мали, као и пријатељи и колеге.

Милорад Мандић Манда је рођен у Београду, 3. маја 1961. године.

Дипломирао је на ФДУ у класи професора Владимира Јевтовића, након чега је постао члан београдског дечјег позоришта "Бошко Буха".

Године 1989. је снимио више од 270 епизода емисије "Бајка за лаку ноћ", а од 1989. до 1995. водио је емисију за децу "С оне стране дуге", што га је, уз Бранка Коцкицу, учинило најпопуларнијим дечјим глумцем и забављачем.

Најзапаженију улогу по многима је остварио у филму Срђана Драгојевића "Лепа села лепо горе".

Телевизијској публици остаће у сећању и по улогама у серијама Радио-телевизије Србије, међу којима је и "Село гори, а баба се чешља".

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво