Камен темељац за "Сунчану долину"

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и епископ рашко-призренски Теодосије положиће данас камен темељац за изградњу повратничког насеља "Сунчана долина", где ће бити изграђено 300 стамбених јединица и сви пратећи објекти.

Председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић рекао је за РТС тим поводом да ће то насеље бити одрживо и са економског и са безбедносног аспекта.

"Са економског свака породица која се буде уселила добиће макар једно радно место, са безбедносног овде неће моћи да се пуца на српске породице и неће моћи да се пале српске куће", рекао је Тодосијевић.

Додао је да ће насеље бити модерно, повезано инфраструктуром и свим другим пратећим објектима, да ће бити изграђена амбуланта, црква, тржни центар.

Радови на реализацији тог пројекта, према његовим речима, крећу још сутра.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију, Епархија рашко-призренска Српске православне цркве и Општина Звечан потписали су 12. јула прошле године Споразум о изградњи насеља "Сунчана долина" којим су створени услови за почетак реализације сасвим новог концепта повратка интерно расељених лица на Косово и Метохију.

Прво повратничко насеље овог типа, биће изграђено на северу Космета, у подножју древне немањичке тврђаве, на стратешки важној позицији измеду Косовске Митровице и Звечана.

У том насељу би према најавама требало да живи око 1.500 повратника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво