"Tелетон" – Да сви чују наш глас

Прикупљен новац за опремање свих 56 породилишта неопходним апаратима за дијагностику слуха новорођенчади. До 25. маја у поноћ можете позвати број 0905 700 705. СМС поруке на 2552 можете слати до краја маја. Цена позива као и порука је 100 динара.

08.00 - Компаније "Телеком", "Ер Србија", "Скијалишта Србије", "Теленор" и "Моцарт" већ су помогле акцију "Срце за децу" а током емисије Телетон донације су уручили и представници "СМАТСА" (40.000 евра), компанија ДИС (милион динара) и "Деламонде" (милион динара).

00.50 - Пресек у поноћ, пола сата након завршетка емисије "Телетон" - 9.955 позива и 47.788 порука. Линије су и даље отворене за позиве до 25. маја у поноћ, саопштено из Прес служе РТС-а. 

23.35 - Емисија "Телетон" је готова, али се акција прикупљања средстава наставља и линије за позиве и поруке су и даље отворене. Хуманитарни контакт шоу-програм завршен песмом "Ово је Србија". РТС и "Блиц фондација" захваљују свима који су подржали акцију. Још један "Телетон" успешно је реализован!

23.33 - После два и по сата емисије "Телетон" било је 9.522 позива и 44.862 СМС порука, саопштено из Прес служе РТС-а.

23.31 - Изненађење у студију осам: Бисера Валенталић уживо пева "Златни дан"!

23.30 - Уредник акције "Срце за децу" Велимир Перовић: Хуманост и Србија победили. 

23.20 - Новинар и водитељ РТС-а Зоран Станојевић: Велике су шансе да урадимо велики посао вечерас. Певачица Лена Ковачевић: Причао ми је један човек како мој албум помаже беби кад има грчеве. Новинарка Весна Дедић: Људи свашта питају. Глумац Петар Бенчина: Много питања у вези са серијом "Комшије". Две од четири певачице групе Фрајле: Ускоро ће бити концерт.

23.15 - Сања Вучић ZAA и Ивана Петерс изводе песму "Златан дан".

23.10 - Глумица Јелена Јовичић: Дивно је, све врви од људи. Кошаркаш Миленко Тепић: част ми је да се одазовем оваквим акцијама. Новинарка и уредница РТС-а Милица Недић: Надам се да ћемо успети да прикупимо средства. Глумац Небојша Миловановић: Људи су дивни, неки само желе да ћуте, нека дивна осећања у гласовима.

23.05 - Милорад Милинковић: Почетком септембра нова сезона квиза "Потера". Глумац Бојан Перић: У емисији "Три боје звука" било око 150 бендова. Селектор тениске репрезентације Богдан Обрадовић: Зову људи из целе Србије, заиста уживам. Водитељка Јована Јоксимовић: Први пут сам у овој улози, дивно је.

23.00 - Тридесет и девет хиљада СМС порука и 8.500 позива.  

23.00 - Нумеру "У срцу моме живиш ти" у пратњи Народног оркестра РТС-а, изводе Снежана Ђуришић, Мерима Његомир и Ана Бекута

22.55 - Лидер ДС-а Бојан Пајтић: Хуманост нас може научити солидарности. Глумица Мина Лазаревић: Затворена позоришна сцена се полако гаси, крећу летње. Лидер СДС-а Борис Тадић: Важно на време открити ово оштећење. Дејан Станковић: Право из свлачионице у студио. Саша Радуловић: Солидарности има, зову и родитељи и деца.

22.51 - Предраг Живковић Тозовац, уз игру културно-уметничког друштва, изводи песму "Играле се делије".  

22.50 -  Уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић: РТС је место доброг окупљања. Певачица Снежана Ђуришић: Сигурна сам да ће наша Србија прикупити новац. Водитељка Тамара Грујић позвала југ Србије да се пријави за обнову својих кућа у емисији "С Тамаром у акцији".

22.45 - Повереник Родољуб Шабић: Фасцинирало ме што је позвао невероватан број пензионера. Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић: Акција враћа наду да уједињени око значајних ствари можемо много тога да урадимо. Измена у студију РТС-а: Уместо водитеља Ивана Ивановића "на терен" ушао Дејан Станковић.

22.40 - До сада 7.000 позива и 32.000 СМС-ова. 

22.36 - Заштитник Грађана Саша Јанковић: Осмех ми је на лицу јер је половина позива била од деце. Атлетичар Емир Бекрић: Пресрећан сам што сам део ове приче.

22.35 - Директорка "Рингиера" Јелена Дракулић Петровић: Са свим донаторима смо прошли 10 милиона динара. Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић: На јесен цео наш програм могао би да буде доступан људима који не чују.

22.30 - Министар Александар Антић: Треба деци створити слику колико је важно да будемо хумани. Акцију подржали и глумци серије "Војна академија" и најавили нове епизоде.

22.25 - Маја Оџаклијевска, Гоца Тржан, Мари Мари и Леонтина изводе нумеру "Даљине" у пратњи Биг бенда РТС-а. 

22.20 - Градоначелник Београда Синиша Мали: Шта год не скупимо вечерас, Град Београд ће купити. Проф. др Душан Милисављевић: Сви родитељи који добију бебу биће сигурни да ли чује или не. Дејан Томашевић: Свака част за ову акцију. Аутомобилиста Душан Борковић: Људи су позитивни и много има добрих људи у нашој Србији!

22.13 - До сада 4.600 позива и 18.000 порука! Министарка Јадранка Јоксимовић: Хуманитарне акције подижу нашу солидарност и хуманост, поносна сам на младе људе. Водитељ емисије "Сат" Мирко Алвировић: Не треба имати много да би човек помогао, довољно је и мало. Ђуле из групе "Ван Гог" лично је донирао апарат за породилиште у Сремској Митровици.

22.02 - У пратњи Народног оркестра РТС-а, Бане Мојићевић, Аца Илић и Радиша Урошевић изводе песму Предрага Цунета Гојковића "Љубав ми срце мори". 

21.55 - Саша Поповић: Ово је дивна акција за децу, породилишта, бебе. Ја кад бих се питао, оваквих акција би било једном месечно. Глумац Милутин Мима Караџић: Посебно ми је драго што сам овде и хвала свима који зову, не престаје да звони, као да знају да сам баш ја. Оснивач организације "Солидарност за Косово" Арно Гујон: Донација је важна и велика, надам се да ћемо прикупити средства за 56 породилишта.

21.50 - Симфонијски оркестар РТС-а, Хор РТС-а, Дечији хор, као и хор "Колибри" изводе песму "Тамо далеко". 

21.48 - До сада било 9.500 порука и 1.879 позива.

21.45 - Кошаркашица Милица Дабовић: Гледаоци су дивни, срећна сам што телефони нон-стоп звоне.

21.40 - Певачица Светлана Цеца Ражнатовић: Драго ми је што сам део ове акције. Министар здравља Златибор Лончар: Ако свако породилиште добије апарат, за 3.000 деце на време би се открили проблеми са слухом. Глумац Лазар Ристовски: Човек за овакве ствари мора имати времена и воље.

21.30 - Кошаркашица Наташа Ковачевић: Снагу сам пронашла у породици и блиским пријатељима, али и осталим порукама подршке. Маја Гојковић: Деца треба бриге да оставе одраслим, треба да имају шансу за здрав живот. Братислав Гашић испред СНС-а: Вечерас се показује да Србија може све.

21.25 - Хор "Колибри" изводи песму "Хајде свете буди дете". Телефони увелико звоне, наши гости одговарају на позиве гледалаца. 

21.10 - Хуманитарни контакт шоу-програм "Телетон" је почео! 

"Да сви чују наш глас – имајте слуха за нашу децу" назив је деветог "Телетона", који је РТС организовао у сарадњи са "Блиц фондацијом", уз подршку Министарства здравља. Да би сва породилишта добила апарате, неопходно је 25 милиона динара. Годишње се са оштећењем слуха роди око 300 деце.

Из два студија емитован је двоипосатни програм уз музику, причу и прилоге о томе зашто је важно да и ви учествујете у oвој хуманитарној акцији.

У једном студију су били гости, познате личности из свих сфера живота, који су се јављали на телефон и разговарали са гледаоцима. Што дуже причате, више пара ћемо сакупити за тек рођене бебе. 

Између осталих, на телефоне су се јављали Здравко Шотра, Миња Субота, Даница Максимовић, Вања Грбић, Гордан Кичић, Гоца Тржан, Емир Бекрић, Дејан Станковић, Зоран Калезић, представници РТС-а и "Блиц фондације", као и многи други реномирани представници политичког и јавног живота Србије. 

Пред камерама у другом ТВ студију уживо је наступало укупно триста учесника музичких сегмената емисије, као и целокупна музичка продукција РТС-а. Најпопуларније композиције свих жанрова извођене су у новим аранжманима, између осталих певали су, Ивана Петерс, Ана Бекута, Предраг Живковић Тозовац, Сања Вучић ZAA и многи други.

Телевизијски домаћини "Телетона" РТС-а су били Душица Спасић, Рада Ђурић, Драгана Косјерина, Марија Вељковић Миловановић, Владимир Јелић, Дејан Пантелић, Жика Николић, Милош Кривокапић и Бранко Веселиновић. 

Сви претходни "Телетони", осим два која смо организовали да помогнемо угроженима после поплава и земљотреса, били су намењени деци, односно установама које брину о дечјем здрављу, или образовању. Опремали смо неонатолошка одељења, фискултурне сале, инклузивне установе.

Динарски жиро-рачун "Блиц фондације"

275001022194970990

Девизни жиро-рачун "Блиц фондације"

1022194972445

Овде можете преузети фотографије акције "Телетон - Да сви чују наш глас"

Фотографије - zip архива 1

Фотографије - zip архива 2

Фотографије - zip архива 3

Фотографије - zip архива 4

Фотографије - zip архива 5

Фотографије - zip архива 6

 Фотографије - zip архива 7

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво