Вучић о РТВ-у: Први пут све по закону, нема наследних функција

Поводом дешавања у РТВ-у, премијер је рекао да се први пут ствари тамо дешавају у складу са законом.

"Нико не лупа никакве табле, нико не доводи људе из Београда по партијској линији као што су то радили 2008. године и 2011. године. Први пут видим да је све чисто и све у складу са законом, без уплива политика, већ онако како се то ради, кроз Управни одбор", рекао је Вучић новинарима.

Како је приметио, нема "наследних функција", нити ће се "уводити монархизам" у јавна предузећа, како би сви које су постављали Бојан Пајтић и Бојан Костреш могли да буду негде "до краја живота".

"Страшно сам забринут колику то нервозу изазива код Пајтића и Костреша и код оних којима се таква врста намештења у ранијем периоду јако допадала", рекао је Вучић.

Он је додао да не види како је то у реду да Пајтић може да каžже кога где жели на РТВ-у, као шšто је то радио, а новинари јавног покрајинског сервиса, како испада, немају такво право.

Приметио је и да су неки били запослени на РТВ-у а готово никада нису долазили на посао, можда једном месечно, из Београда, а "дебеле плате" су примали од грађана Србије.

Вучић је "подсетио" да су избори прошли и да њега много више од смена и нових намештења у РТВ-у интересује рационализација запослених у тој кући, као и у РТС-у, како се народне паре не би расипале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије