НУНС: Министарство мора да реагује на Дмитровићеве изјаве

Независно удружење новинара Србије позвало је Министарство културе и информисања да осуди изјаву директора и главног и одговорног уредника "Вечерњих новости" Ратка Дмитровића у којој је чланове НУНС-a прогласио "симпатизерима усташке Хрватске".

НУНС је у саопштењу оценио да твит Дмитровића "Више је у НУНС-у 90-их било (и данас има) симпатизера усташке ХРВ него у ондашњем и садашњем Хрватском друштву новинара" упозорава на повратак говора мржње из ратних деведесетих година.

"НУНС не жели да полемише са ставовима Ратка Дмитровића, јер они представљају само континуитет у његовом јавном деловању и дељењу новинара на 'патриоте' и 'издајнике'. Оно што нас забрињава јесте да се Дмитровић тренутно налази на челу дневног листа чији је сувласник држава Србија. Због тога НУНС очекује да се поводом отвореног говора мржње огласи Министарство културе и информисања и јавно осуди Дмитровићево шовинистичко дивљање", навело је Удружење.

У саопштењу додају и да је Дмитровић, такође, новинарку недељника Време Јовану Глигоријевић, која је и чланица Извршног одбора НУНС-а, само зато што објављује текстове на једном хрватском порталу, оптужио за "кроатофилство".

број коментара 0 Пошаљи коментар