Патријарх позвао политичаре у РС да откажу окупљања

Српски патријарх Иринеј позвао је водеће политичке личности у Републици Српској да одустану од зборовања и масовних окупљања 14. маја и замолио да решење за све несугласице, проблеме и сукобе траже у братским разговорима.

Патријарх је упутио писмо председнику СНСД-а Милораду Додику, лидеру СДС-а Младену Босићу, председнику ДНС Марку Павићу, члану Председништва БиХ Младену Иванићу, председнику ПДП Браниславу Бореновићу, председнику СП Петру Ђокићу, председнику НДП Драгану Чавићу и свим осталим политичким лидерима у Републици Српкој, преноси РТРС.

"Треба да водите разговоре јер ниједна та несугласица, ниједан проблем, ниједан сукоб, није и не сме да буде већи од наше Републике Српске и нашег српског народа", истакао је патријарх.

Патријарх је поручио лидерима да не дозволе да дође до проблема са огромним последицама, већ да нађу решење, јер "не постоји нерешив проблем за нас православне хришћане".

Подсетио је да се припрема редовно заседање Светог Архијерејског Сабора СПЦ које је заказано за 14. мај, те да Сабор увек са љубављу и пажњом прати све што се догађа у Српској, као и да су представници СПЦ лично учествовали у разговорима са водећим политичарима Републике Српске.

"Народ нам је поверен на старање, вама световно, а мени духовно. То не смемо заборавити", закључио је патријарх Иринеј.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара