Умрло шест штићеника који су напустили Црну Реку

"Од почетка кампање против начина лечења наркомана у Црној Реци умрло шест штићеника који су напустили центар, а више од 80 одсто се дрогира", кажу родитељи у писму епископу Иринеју.

Отворено писмо 50 родитеља штићеника Центра за лечење наркоманије Црна Река упућено је епископу бачком Иринеју поводом смрти шест зависника, који су центар напустили "од почетка кампање против тамошњег начина лечења наркомана".

"Од наше деце која су услед мајске кампање напустила Црну Реку, до сада је умрло укупно шесторо, а од осталих, дрогира се, по нашим сазнањима, више од 80 одсто", кажу родитељи у писму епископу Иринеју, и истичу да је пре кампање требало пронаћи неко друго решење за њихову децу.

У писму се истиче да је последња жртва дроге која је напустила Пријемно одељење православног духовног рехабилитационог центра преминула од прекомерне дозе хероина и да владика, без проналажења другог решења, није смео придружити свој ауторитет другим "правдољубцима".

"Желимо да вам се захвалимо на агилности и залагању које сте показали да би побољшали и унапредили положај људи погођених епидемијом наркоманије", пише у писму и истиче се да се то односи на центар "Земља живих" у манастиру Ковиљ у коме је пружена помоћ многим зависницима.

"Већина нас који смо поверење поклонили Црној Реци покушала је све остале начине лечења у нашој земљи, између осталих и ваш начин лечења у 'Земљи живих'. Црна река нам је била последње уточиште", поручују родитељи, чије је писмо достављено и редакцијама медија.

"Сви смо ми били упознати са начином рада центра и сви смо се сагласили са правилима која су нам предочена", закључено је у отвореном писму.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 13. окт 2009, 17:06) - anonymous [нерегистровани]

Nema opravdanja

Nema opravdanja za to kako se odnosilo prema štićenicima centra. To što se dogodilo naknadno je strašno ali nikako ne abolira one koji su rukovodili centrom.

(уторак, 13. окт 2009, 12:36) - anonymous [нерегистровани]

дајте себи још једну прилику

Беома ми је жао ових младих људи који су преминули. Моје саучешће родитељима и њиховим пријатељима и да Бог драги сачува остале.
Живот је тако леп уз Бога. Он је, Љубав, а посебно вас младе воли. Одлучите се и обратите Му се за помоћ и Мајки Божијој и они ће вам сигурно помоћи. У почетку ће сигурно бити тешко, али тешите се када то прођете, Бог ће вас испунити, дати вам смисао за живот и што год затражите за ваш напердак у врлини и светости даће вам, а оно што вам је неопходно потребно даћевам, јер зна да вам је то потребно.
Само чврсто будите уз Бога Христа нашег. То вам говорим из сопственог искуства. Нада.