Сајт РТС-а поново међу најбољима

Часопис "Пи-Си прес" доделио је данас признања за најбоље домаће сајтове у 2015. години. Међу најбољих пет у категорији Вести је и сајт РТС-а. Најбољи информативни сајт у овој категорији је Н1.

Додељено је 50 признања у категоријама Вести, Сервиси, Е-маркет, База знања, Модерна породица, Слободно време и Блог. Признања победницима додељена су на свечаности у Скупштини града Београда.

Поред сајтова Н1 и РТС-а, међу најбољима у категорији Вести су и сајтови Б92, Бета и Јужне вести.

У образложењу награде Пи-Си преса наводи се да се веома посећени сајт Јавног сервиса, дизајном и садржајем прилагодио разним уређајима, тако да се са њега лако може гледати телевизија.

"Занимљивих вести има увек, пошто РТС непрекидно емитује два ТВ канала, с тим што се редакција труди да додаје и разне ексклузивне садржаје за посетиоце портала. Текст прате мултимедијални садржаји, али би се могло рећи да мултимедију прати текст, захваљујући коме ће вас Гугл често упутити на сајт РТС-а чак и када тражите нешто о чему се причало на телевизији", истиче Пи-Си прес.

Као замерка наведено је то што нема много коментара као на другим порталима. "РТС би требало да поради на јачању онлајн заједнице уз избегавање разноразних ботова", пише часопис.

У овогодишњем, 19. по реду, избору су поред сајтова награђени и најбољи наступи на друштвеним мрежама као и најквалитетније мобилне апликације.

Специјалну награду РНИДС-а за изузетан допринос развоју домаћих онлајн сервиса понео је сајт Е-управа.

Присутнима се обратио главни и одговорни уредник часописа Пи-си прес Дејан Ристановић.

Први пут у Србији победници су добили статуу произведену на 3Д штампачу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 04. феб 2016, 19:40) - anonymous [нерегистровани]

Cestitka

Jos samo da se uvede i engleska verzija sajta, ....bar... ako ne moze prevod za vise jezika