Читај ми!

Доктор из Козјака бесплатно прегледа пацијенте који немају новца

Прво треба да будеш човек па онда све друго, каже доктор Владимир Гајић из Козјака код Лознице, у чијој приватној ординацији стоји необична порука за пацијенте. Бесплатно прегледа оне који не могу да плате.

Сва срећа да га имамо у селу. Да ради 24 сата, увек би имао посла. За доктора Гају у родном Козјаку мештани имају само похвале.

"Јако племенит човек и добар човек, ако немаш не платиш, то је тачно", прича Мара Никодиновић из Козјака.

"Ја сам довео пацијента који стварно извадио хиљадарку, био сам присутан, и он је рекао: Не треба, ако немате, немојте се устручавати - бићете прегледани", каже Иван Степановић.

Одлуку о бесплатним прегледима Владимир Гајић, специјалиста урологије, донео је и написао пре десет година од када је у приватној пракси. То је скромно, каже, његов дуг према мештанима, али и Хипократовој заклетви.

"Деси се некад да пацијент неће сам да каже већ кроз разговор проценим да није у могућности, да није запослен или има пуно деце. Било је таквих који кажу узајмио сам паре, ја им каже: немојте, таман посла, узајмљене паре вратите, а ја ћу вас прегледати бесплатно. Или назову телефоном и кажу да нису у могућности, нису примили пензију, а ја им кажем да дођу на преглед, паре нису битне", прича Владимир Гајић.

Поносан је доктор што се на људскост узвраћа истом мером.

"Нема злоупотребе, нисам још за десет година имао да бахато дође и каже да нема да плати. Једноставно, то су све скромни људи и скромне ситуације", указује др Гајић.

Добар глас се далеко чује, а објава на огласној табли у чекаоници никог не оставља равнодушним.

"То је хумана ствар, добра ствар, да још људи постоји у Србији таквих", прича Војић Драго.

Донације пацијентима, донације селу, на доктора Гају у Козјаку, тврде, увек могу да рачунају.

Несебичност се узвраћа, додаје и доктор Гаја. Одговор на његов натпис су отворена врата пријатеља на све стране и препуна књига утисака.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво