Миљко Радисављевић први на листи кандидата за тужиоца

На листи кандидата за тужиоца за организовани криминал са које ће Влада Србије једног, или више њих предложити Народној скупштини за избор, налазе се актуелни тужилац Миљко Радисављевић и још три кандидата.

Према ранг листи кандидата Државног већа тужилаца, исти, највиши број од 70 поена за стручност, оспособљеност и програм рада, са Радисављевићем дели адвокат Младен Ненадић из Чачка, док је некадашњи тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Томислав Килибарда добио 69,4, а Соња Милићевић 54 поена.

На ранг листи кандидата за тужиоца за ратне злочине налази се шест кандидата.

То су Снежана Станојковић и Дејан Терзић са највишим бројем од 70 поена, затим Ђорђе Остојић 69,2, Милан Петровић са 67, 8, Мирољуб Виторовић са 64,8 и Соња Милићевић 57,6 поена.

Државно веће тужилаца је на свом сајту објавило и листе кандидата за 25 виших и 58 основних јавних тужилаштава.

Према Закону о јавном тужилаштву, јавног тужиоца на предлог владе бира Народна скупштина на период од шест година, и он може бити поново биран.

Влада Народној скупштини може да предложи једног, или више кандидата за избор на функцију јавног тужиоца.

Влада предлаже кандидате са листе коју је утврдило Државно веће тужилаца.

Према подацима ДВТ-а, на оглас за избор укупно 85 јавних тужилаца у Републици, јавило се укупно 252 кандидата.

Током поступка предлагања кандидата петочлана Комисија ДВТ је утврђивала стручност и оспособљеност кандидата, саставила ранг-листу кандидата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи