Читај ми!

Србија остала без милион људи

Из Србије је од 2000. године отишло око 300.000 људи, а годишње смо у том периоду остали и без око 30.000 људи због ниског прираштаја, тако да, кад се то сабере, видимо да смо за 15 година изгубили готово милион људи, изјавила је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.

"Ми градимо путеве и пруге и стварамо амбијент да у Србији буде још боље, али морамо више да радимо по питању људских ресурса и да мењамо популациону политику и образовни систем", изјавила је Михајловићева на отварању скупа 'ХР Србија 2015, људски ресурси у дигиталном добу'.

Михајловићева је поручила да је управљање интелектуалним и људским ресурсима много важније од управљања било којом другом врстом ресурса и да "не пристаје на то да просечни воде компаније, општине и државу", саопштено је из њеног кабинета.

Она је нагласила и да је незапосленост младих у Србији 43 одсто укупног броја незапослених.

"Србија се буди у протеклих годину дана, имамо економску ситуацију која нам даје могућности да размишљамо на потпуно другачији начин и да управо све те људе задржимо у нашој земљи", закључила је Михајловићева.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(понедељак, 02. нов 2015, 20:33) - Meze, i uz meze! [нерегистровани]

Neko je odavno pametno rekao:

"Domovina radnika je tamo gde se dobro zivi!"

(понедељак, 02. нов 2015, 17:54) - anonymous [нерегистровани]

moze

Al. Dok dodje nasih 5 min prodje jos 30 god, nema vise vremena. Dok se skole saniraju i naprave nove pa dok se opreme pa raspali domovi zdravlja pa pljackanje naroda eeee ko ce to da plati

(понедељак, 02. нов 2015, 16:50) - anonymous [нерегистровани]

@Nemate vi gospodjo... ...

...trebala si joj reci...da zna,radila bi posao za koji je zaduzena,ona i Drustvo joj,svi su isti...a ti,uradila si pravo,tek si prvu godinu i 2 500 €, je a poslije,zavisi u kojoj si bransi,fakultetski si obrazovana,jezik kada usavrsis i primanja ce biti puno i puno veca,granica im ,fleksibilna,cesto je visoko

(понедељак, 02. нов 2015, 16:45) - Daleko mi lepa kuca! [нерегистровани]

Otisao sam jos 1973.,

i otada se zemlja,(YU,sada Srbija!) nalazi u slobodnom padu!-Hvala politicarima sto su mi pomogli da se odlucim:Ne vracam se u Srbiju!

(понедељак, 02. нов 2015, 16:41) - Sale [нерегистровани]

Pa da

Naravno-svi oni koji su hteli nešto da postignu i naprave u životu,oni koji su se trudili i zalagali,oni koji nisu bili spremni da urade nešto nečasno da bi obezbedili sebi budućnost-shvatili su da moraju da napuste Srbiju.Nisu samo za odlazak ljudi iz Srbije krive sankcije i ratovi-ono što je mene ,a i mnoge koje znam oteralo van otadžbine to je negativna selekcija.Kad čovek zna zbog čega nešto trpi-onda je on u stanju to i da izdrži.Ali kada shvatite-da se trudite i zalažete i nema nikakvih rezultata,a u isto vreme oni koji igraju prljavo i nečasno imaju rezultate e ondah se vi zapitate-pa zbog koga i čega??

(понедељак, 02. нов 2015, 16:41) - anonymous [нерегистровани]

Tako malo

S obzirom na stanje u proteklih 15 godina,može se reci da je ta cifra mala.
Da EU nije pooštrila mere za zaposlenje i boravak kod njih ,cifra bi bila trostruko veca.

(понедељак, 02. нов 2015, 16:36) - anonymous [нерегистровани]

zakljucak

Sve je to rezultat demokratije i demokratskih procesa u Srbiji, dobrog zivota i jos boljih politicara.

(понедељак, 02. нов 2015, 16:33) - Milunka Savic [нерегистровани]

A kancer....

Tumori godisnje progutaju vise od 30 hiljada zivota u Srbiji! A svake godine se otkrije vise od 22 hiljade novoobolelih. U poslednje 2 godine broj obolelih u Srbiji od malignih bolesti se povecao za vise od 100%! I mnogo i premnogo je mladih sa tumorom. To prakticno znaci ovo - uskoro u Srbiji nece postojati covek koji nema nekog u porodici obolelog od raka, ili i sam od toga boluje! Srbijo! Skupi sve pametne glave u laboratoriju, i pocni istrazivanje leka - 365 dana u godini, 24 sata dnevno! Jer nemamo vise vremena...

(понедељак, 02. нов 2015, 16:30) - Слободан [нерегистровани]

Они и ми!

Докле год постоји владајућа класа - бахата, недодирљива, изнад закона, и ми, остали грађани, ојађени, обесправљени, понижени, тако ће и бити!

(понедељак, 02. нов 2015, 16:20) - anonymous [нерегистровани]

Nemate vi gospodjo nikakvu situaciju

Ja sam otisla oko nove godine. Imam fakultet beogradskog univerziteta. Kao pocetnik i ne 100% u svojoj struci radim za 2500 evra. Jos ne mogu da se naviknem na normalan zivot. Nostrifikovali su mi diplomu. A 43% mladih koji nemaju posao je katastrofalno. Zato i odlazimo. Pustite se EU na nacin na koji vi radite. EU je ok, ali i bez nje mozete da sredite gomilu stvari pa kad doje vreme,doci ce.