Читај ми!

Филозофски факултет у Приштини, традиција од 55 година

Филозофски факултет у Приштини с привременим седиштем у Косовској Митровици један је од најстаријих факултета у Покрајини. Упркос отежаним условима последњих деценију и по, чува традицију дугу 55 година. На том факултету наставу похађа више од две хиљаде студената из свих крајева земље, али и из Црне Горе, БиХ.

Интересовање студената за различите одсеке које нуди Филозофски факултет у Косовској Митровици не смањује се иако је живот у том граду често неизвестан.

"Долазим из Аранђеловца студирам већ четири године овде, јако сам задовољан професорима, начином рада, имамо праксу, консултације су увек могуће", прича студент психологије Никола Богдановић.

Јован Алексић, докторанд на Катедри за историју каже да је Косовска Митровица град младих. 

Од дана оснивања, на Факултету предају професори с београдског, новосадског и нишког универзитета, као и с Универзитета у Скопљу.

"Без обзира на све трудимо се да студентима пружимо што квалитетнију наставу и у складу са тим сарађујемо са факултетима широм земље али и са регионом", каже Биљана Јаредић, асистент на Катедри за психологију.

Доцент др Микоња Кнежевић, продекан за међународну сарадњу каже да осим просветне Филозофски факултет у Митровици има и веома богату издавачку, научно-истраживачку делатност и да се истовремено организују многе међународне научне конференције, на које долазе истакнути научници из читаве Европе.

"За нас је најбитније да овде функционише факултет у складу са законима Републике Србије са жељом да будемо и останемо и даље стожер очувања и развоја културе, просвете, образовања и пре свега националног и културног идентитета наше заједнице", каже професор Бранко Јовановић, декан Филозофског факултета у Косовској Митровици.

Од 1999. године звање магистра на том факултету стекло је 73 кандидата, докторску дисертацију одбранило је 33, а готово три хиљаде студената дипломирало је из области друштвено-хуманистичких наука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара