Ново рухо Уролошке клинике

После чекања од једног века, Уролошка клиника Клиничког центра Србије изгледа потпуно другачије. У згради, која је споменик културе, реновирано је готово све, од крова, до фасаде, интензивне неге, операционих сала.

Многим болницама у Србији неопходно је реновирање. До најављене реформе у здравству и обећања надлежних да ће наредне године све болнице имати боље услове за рад и лечење пацијената, једна здравствена установа у Београду добила је ново лице.

"После 30 година питам се да ли сам на правом месту, или сам погрешио своје радно место", рекао је проф. др Зоран Џамић, директор Клинике за урологију КЦС.

Дилема директора Клинике за урологију неће вас збунити ако сада видите старе кадрове јер је тако донедавно изгледала најстарија уролоска клиника на Балкану.

Зграда није реновирана од када је направљена пре 105 година. Стидели су је се и запослени, и пацијенти, али и комшије.

Данас, Уролошка клиника и унутра и споља - потпуно другачија. У згради, која је споменик културе, реновирано је готово све, од крова, до фасаде, интензивне неге, операционих сала.

"Оно што је можда још битније, реновирањем болесничких соба успели смо да обезбедимо услове за боравак пацијената који су достојни човека, а колегама и особљу боље услове за рад", каже Џамић.

Старе слике клинике заувек ће остати у нашој архиви, али и у ружним успоменама многих пацијената. Они са којима смо данас разговарали, лече се у много бољим условима.

Уролошка клиника има 151 кревет, прошле године лечено је 64.000 пацијената из земље и региона, урађено је 4.800 операција и 40 трансплантација бубрега. О пацијентима брине 22 лекара и укупно 180 запослених.

Обнову клинике, која ће свечано бити отворена у уторак, помогли су Министарство здравља, Град Београд, Клинички центар Србије, Општина Савски венац и многобројни донатори.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 18. окт 2015, 14:48) - anonymous [нерегистровани]

Ma jok netreba renoviranje

Uglavno mi da pravimo stadione gdecemo zastavama mahati .Jad i beda tako nam bolnice izgledaju sirom Srbije i nemoj da nas neko ovde laze da nije tako inace cu slikati svaku i stavljati na Internet stranice.Samo istina dosta je laganja i divljeg investiranja u Bure bez dna.Beograd nije Srbija vec i ostali gradovi,isto tako smo zanemarili KiM pa nam se odbilo o glavu.Samo napred pa ce mo videti dokle ce mo stici.

(субота, 17. окт 2015, 23:19) - Pacijent [нерегистровани]

Primer dobrog rukovodstva i osoblja

Kao desetogodisnji pacijent ove klinike primecujem ogromnu razliku od tada do danas. Profesor Dzamic je potpuno opravdao poverenje i mislim da je usao u istoriju ove klinike kao najbolji direktor do sada i primer rezultata ljubavi i volje sa kojom je sve ovo uradio.Pomenuo bih i ostalo ljubazno osoblje. Sve cestitke i za primer ostalim klinikama da nastave ovim putem.

(субота, 17. окт 2015, 21:35) - anonymous [нерегистровани]

prelepo

Prelepo a sada i te tv od pre 100 god da se promenu jer onome ko tamo lezi je stvarno potreban da manje misli na to gde je vec samo da gleda tv i oporavlja se :) Bes obzira na tv, naravno, prelepo je i svaka cast!