Гашић: Подићи безбедност запослених у наменској

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је саучешће породици преминулог Дарка Чебића који је 30. септембра повређен у пожару у лучанском предузећу "Милан Благојевић" и поручио да ће министарство настојати да подигне безбедност запослених у фабрикама наменске индустрије.

Братислав Гашић је навео да, нажалост, један од тројице радника није издржао у борби за живот и истакао да ће Министарство одбране и предузеће "Милан Благојевић" учинити све да помогне породици страдалог, преноси Танјуг.

Наводећи да је људски живот највреднији, Гашић је рекао: "Договорио сам се са пословодством и надзорним одбором предузећа да се формира тим испред Министраства одбране који ће се бавити пре свега подизањем нивоа безбедности запослених не само у овом, него у свим фабрикама наменске индустрије", рекао је министар.

Према његовим наводима, истражни органи ће у наредном периоду утврдити шта је довело до несреће и Тужилаштво и суд ће дати своју реч о том догађају.

"Прошле године у овом предузећу је спроведена контрола опреме за заштиту на раду од надлежних из Сектора за ванредне ситуације, а непосредно пре несреће радници су имали ХТЗ опрему", истакао је Гашић и додао да су му то потврдили и директор предузећа "Милан Благојевић" и представници синдиката.

Навео је да је непосредно пре доласка у Лучане обишао двојицу радника који су такође хоспитализовани на ВМА у Београду нагласивши да су у добром стању и нису животно угрожени.

Чебић је преминуо јуче. Он је примљен на Одељење интензивне неге Војномедицинске академије са дубоким опекотинама које су захватиле више од 75 одсто површине тела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво