Јуком тражи седницу Врховног суда

Комитет правника за људска права затражио од председнице Врховног суда Србије да поводом пресуде у предмету по тужби директора РТС-а Александра Тијанића сазове седницу парничног одељења и одељења судске праксе, као и Општу седницу ВШ, саопштио је данас Јуком.

Како је наведено у саопстењу, том "пресудом се уводи нова пракса у погледу права цитирања, а тиме посредно утиче и на дозвољеност критике јавних личности коришћењем њихових јавних изјава И писања".

До сада у пракси Врховног суда није било спорно ни право цитирања, нити поступак по жалби у погледу утврђивања чињеничног стања, навео је Јуком у саопштењу.

"Јуком је захтев поднео како одлука ВШ не би произвела даље нежељене правне последице, и како би ВШ заузео начелни правни став и мишљење ради јединствене примене закона", саопштио је Јуком о навео да је став тог суда потребан ради јасних елемента за подношење представке Европском суду за људска права.

Врховни суд Србије уважио је жалбу Александра Тијанића и одредио директору РТС одстету од 200.000 динара и забранио поновно објављивање и дистрибуцију књиге "Случај државног службеника А. Тијанића".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи