Читај ми!

Чачак, за санацију од поплава 20 милиона динара

Министарство пољопривреде Србије обезбедило је 20 милиона динара за уређење обала река у Чачку, оштећених прошлогодишњим поплавама.

Министарка Снежана Богосављевић Бошковић је рекла новинарима у Чачку да ће Министарство и локална власт заједнички финансирати санацију канала на Љубић кеју и изградњу заштитних насипа дуж Западне Мораве која протиче кроз чачанско село Заблаће.

"Подручје од Заблаћа ка Краљеву претрпело је велике штете. Сада, уочи сетвене сезоне, пољопривредници су оправдано забринути јер и мање количине падавина могу проузроковати штету. Донели смо одлуку да се припреми пројектна документација и да се заврше радови на санацији насипа како би се пољопривреници заштитили", рекла је министарка.

Богосављевић је додала да ће реконструкција канала за наводњавање кроз чачанска села Парменац и Катрга бити финансирана новцем из фонда Уједињених Арапских Емирата, преноси Бета.

Директор Јавног предузећа "Србијаводе" Горан Пузовић, рекао је да је ситуација на свим водоцима у Србији стабилна, и као велики проблем у централној Србији навео нелегалну експлоатацију песка и шљунка из река и најавио законске измене како би се тај проблем брзо решио.

број коментара 0 Пошаљи коментар