Резервисти прекинули протест

Више стотина бивших војних резервиста некадашње Треће армијске области прекинули су протест јер су прихватили одлуку Владе да њихов захтев за исплату ратних дневница буде решен у наредних месец дана.

Војни резервисти, који су штрајковали осам дана испред зграде Владе, прихватили су одлуку Валде Србије да њихов захтев за исплату ратних дневница буде решен у наредних месец дана.

Седморица бивших војних резервиста прекинули су штрајк глађу. Одлуку су донели након што су добили уверавања од заменика премијера и министара унутрашњих послова Ивице Дачића и министра Расима Љајића да ће њихов захтев бити решен у наредне четири до шест недеља.

Претходно су блокирали раскрсницу Немањине и Улице кнеза Милоша.

Резервисти су захтевали од Владе Србије да им се исплате разлике у ратним дневницама за период проведен на Косову и Метохији током НАТО интервенције на СРЈ 1999. године.

Данашње окупљање ветерана био је и знак подршке седморици сабораца који испред зграде Владе Србије седми дан штрајкују глађу.

Њих је пре два дана примио министар рада и социјалне политике Расим Љајић, који им је обећао да ће се на данашњој седници заложити за разматрање њиховог захтева.

Тада је договорено да ће их Љајић примити после данашње седнице Владе, како би их информисао о евентуалним заључима везано за њихов захтев.

број коментара 0 Пошаљи коментар