Све лошије здравље резервиста

Седморица бивших војних резервиста некадашње Треће армије, који шести дан штрајкују глађу тражећи да им се исплате ратне дневнице, поново су на окупу.

Како је рекао лидер лесковачких резервиста Душан Николић, штрајкач који је јутрос био у Ургентном центру враћен је испред зграде Владе Србије, а двојици је током преподнева лекарска помоћ указана на лицу места.

Резервисте је јуче примио министар рада и социјалне политике Раисм Љајић који им је обећао да ће се на сутрашњој седници заложити да Влада расправља о њиховом захтеву.

Резервисти захтевају од Владе Србије да се исплати разлика у ратним дневницама за време проведено на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања 1999. године.

Николић је рекао да су резервисти "исцрпљени, али истрајни и да ће овог пута штрајковати до испуњења захтева".

Пре два дана њих су примили представници владине радне групе који су им саопштили да држава нема пара да испуни њихов захтев, као и да пара неће бити ни после ребаланса буџета и понудила им неко дугорочније решење.

Неколико десетина бивших војних резервиста са југа Србије подржава седморицу штрајкача глађу и они су смештени у шаторима који су разапети у парку испод зграде Владе, где храну припремају у казанима.

Бивши војни резервисти захтевају исплату разлика у ратним дневницама за период проведен на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар