Резервисти не одустају од штрајка

Седморица бивших војних резервиста некадашње Треће армијске области настављају штрајк глађу и након разговора са министром рада и социјалне политике Расимом Љајићем. Резервисти су малаксали и исцрпљени, а њихово здравствено стање је лоше.

Лидер лесковачких резервиста Душан Николић рекао је да је најгоре вођи крушевачких резервиста Вељи Милошевићу који је потпуно исцрпљен и под темпeратуром, са израженим боловима у пределу бубрега.

Николић тврди да они од штрајка неће одустати по цену смрти јер, како каже, немају шта да изгубе.

Лидер крушевачких резервиста Велимир Милошевић казао је да је министар Расим Љајић покушао да их убеди да прекину штрајк глађу испред зграде Владе Србије, рекавши да ће се заложити да Влада на седници у четвртак разматра њихов захтев за исплату ратних дневница.

Бивши војни резервисти ступили су у штрајк глађу пошто су у четвртак добили информацију да је њихов захтев скинут са дневног реда седнице Владе.

Резервисти су се састали са представницима владине радне групе, који су им рекли да држава нема пара и да их неће бити ни након ребаланса буџета.

Представници радне групе су им наговестили могућност некаквог дугорочнијег решења, што су резервисти одбили.

Председник Скупштинског одбора за рад и борачка питања Мехо Омеровић рекао је јуче у Скупштини Србије да ће захтев бивших војних резервиста за исплату дневница бити на дневном реду Владе Србије у четвртак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво