Срећко - мала звезда породилишта у Крагујевцу

Никола Цветковић, млади техничар из Клиничког центра, породио је Златицу Савић у кругу те здравствене установе. Беба је поранила, па мајка није стигла до породилишта.

Нестрпљиви дечак свет је, уместо у породилшту, угледао испред зграде Клиничког центра. Изненадио је чак и мајку Златицу.

"Очекивала сам порођај, али нисам очекивала толико брзо. Међутим, одједном сам осетила превелике болове и морала сам да кренем. Срећом, целим путем су сви семафори били отворени. Иначе, да је било неко црвено светло, вероватно бих се породила у колима", каже мајка Златица Савић.

Од првих знакова да је порођај почео - до рођења детета, прошло је свега двадесетак минута, што је збунило и већ искусног оца Предрага.

"Чим смо изашли из кола, она је рекла - носи ме. И рекла- не могу даље. И на десет метара почела да се порађа. Ја сам био мало и одузет", признаје отац Предраг Савић.

У помоћ младој мајци први су притрчали техничари Интензивне неге који су кроз прозор видели да је порођај већ почео. Никола Цветковић се тако први пут нашао у улози бабице.

"Кад је заплакала беба, тад је био феноменалан осећај - смех и шала", прича медицински техничар Никола Цветковић.

На питање да ли су му се тресле руке, Никола каже да нису, али да се после порођаја једва вратио на Интензивну негу да настави посао.

И кад је беба већ била рођена, пристигле су доктори и бабице.

"Ја сам отишла да јавим горе у породилиште, да неко од доктора и бабица сиђе, да подвежу пупчаник. Али док су сишли доле, Никола је већ породио жену", прича виша медицинска сестра Слађана Миленковић.

Мала звезда крагујевачког породилишта, на рођењу, привукла је пажњу свих, па су већ почели да га фотографишу. Малишан кога за сада зову Срећко, већ је стигао кући, и то у друштву старијих сестара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво