Читај ми!

Молебан и шетња против Прајда

Присталице Покрета "Двери" у Храму Светога Саве присуствовале су молебну после кога су прошетале београдским улицама, изражавајући протест против Параде поноса. Шетња завршена без инцидената.

После Параде понса која је одржана у Београду, присталице Покрета "Двери" су организовале протестну шетњу централним градским улицама, преноси Танјуг. 

Шетња је, после молебна, почела са платоа испред Храма Светог Саве, а завршена је без инцидената, у Саборној цркви испред зграде Патријаршије.

Представник "Двери" Владан Глишић рекао је пре почетка молебна да је намера тог покрета да шетњом централним београдским улицама "у духовном смислу дезинфикује град".

"Показаћемо какво је право лице већинске Србије", рекао је новинарима представник "Двери" Данило Тврдишић.

Током проласка преко Трга Славија до зграде Владе у Немањиној улици и потом поред Дома Народне скупштине окупљени су скандирали пароле против ЛГБТ популације.

Уз увреде на рачун премијера Александра Вучића окупљени који су прошли и кроз Кнез Миахилову улицу скандирали су хашким оптуженицима Ратку Младићу и Радовану Караџићу. 

Међу паролама које су се чуле из колоне окупљених била је и "Србија-Русија, не треба нам унија", а чуле су се и разне увреде на рачун полиције која је превентивно била распоређена испред зграда државних институција.

Скуп је обезбеђивала редарска служба Покрета "Двери", а уз колону окупљених било је доста полиције која је превентивно пратила дешавања, међу којима је био и шеф београдске полиције Веселин Милић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара