Читај ми!

Отворена Канцеларијa за брзе одговоре

Канцеларија за брзе одговоре привреди почела је да ради на територији Београда. Градоначелник Синиша Мали поручио је да ће се тиме побољшати инвестициона и привредна клима у престоници Србије. Одговори се, како је предвиђено, могу очекивати у периоду од најкасније три радна дана.

Канцеларије за брзе одговоре отворене су у 16 градских општина, а њима се могу обратити сва правна и физичка лица којима су потребни одговори у вези са улагањима, папирологијом, порезима, доприносима, преноси Танјуг.

Одговори се, како је предвиђено, могу очекивати у периоду од најкасније три радна дана, односно, између 48 сати и 72 сата.

Мали је новинарима рекао да увођење наведеног система Град Београд није коштао ниједан динар јер је "искоришћена домаћа памет", односно софтвер који је направио Завод за информатику и статистику града Београда.

"Циљ нам је да правна и физичка лица на једном месту, а не на хиљаду места, добију одговоре на сва питања која их интересују о порезима, доприносима, раду Секретаријата за привреду, папирологији...", рекао је Мали.

Градоначелник је оценио да се тиме привредницима омогућава да брзо добију одговоре и буду ефикаснији у раду, а не да троше време на различитим шалтерима.

Мали је додао да је предност система што на једном месту даје одговоре на сва питања, а пружа и могућност да буде формирана база података који су највећи проблеми с којима се грађани и инвеститори суочавају, како би то, евентуално, било измењено у законској регулативи.

"Ово је и први корак ка увођењу електронске управе на целој територији града Београда, али и пример на који начин локалне самоуправе могу да буду проактивне и предузимљиве", рекао је градоначелник.

Како је објаснио, Канцеларија за брзе одговоре привреди постоји у 16 градских општина, а сви заинтересовани за одговоре могу се обратити путем сајта или лично у општинама.

Мали је додао да у свакој општини постоји по један службеник који је задужен за Канцеларију, а који је већ радио у општини.

Систем функционише тако што правно или физичко лице пошаље било које питање у вези са привредом путем апликације до које се може доћи преко сајта града, општина, Привредне коморе Београда.

Након што правно или физичко лице постави питање, добија одговор да је оно стигло, а одговор на недоумицу му стиже најкасније у року од три радна дана.

Канцеларије за брзе одговоре у општинама аутоматски виде питања и прослеђују их онима који треба да дају одговор, који је могуће добити мејлом или лично у локалној самоуправи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи