Читај ми!

Мегатренд: Докторске студије по прописима

На Мегатренд универзитету тврде да се њихове докторске студије одвијају у складу са законом прописаним условима и стандардима. Наводе да су Комисији за акредитацију, која је имала примедбе на квалитет тих студија, доставили одговор које су мере предузете како би се недостаци отклонили.

У саопштењу са Мегатренда напомињу да је КАПК проверавала квалитет докторских студија на њиховом универзитету 21. фебруара, а да је извештај о уоченим недостацима доставила тек 10. јула, као и да су у тој провери анализирана поједина питања ван периода за који је провера рађена, преноси Танјуг.

Критикују јавне иступе челних људи КАПК-а, јер, како наводе у саопштењу, изношење делова њихове анализе нанело је штету Мегатренду тако што је створен утисак да тај универзитет није испунио обавезе на побољшању квалитета нити је отклонио недостатке, као и да је једина установа која има мањкавости у раду.

Мегатренд је данашњим саопштењем реаговао на извештај КАПК-а који је утврдио да докторске студије на том универзитету нису на задовољавајућем новоу, јер већини одбрањених доктората није претходило објављивање рада у неком референтном часопису.

број коментара 0 Пошаљи коментар