Читај ми!

"Испитати Шапићев докторат"

Демократска странка се придружује позиву за преиспитивање доктората функционера те странке Александра Шапића и наводи да ће сви наредни поступци и Шапића и ДС-а зависити од исхода тог преиспитивања. Шапић негира да је плагирао дисертацију, наводећи да "никада ништа нелегално и неморално није урадио". Универзитет Унион ће на седници Сената 10. јула испитати наводе о плагијату.

Демократе истичу да се придружују позиву групе аутора да Универзитет Унион покрене поступак преиспитивања дисертације и докторског звања Александра Шапића, уз пуну непристрасност и независност тог поступка, тако што ће у одлучивање о валидности доктората укључити и професоре који нису запослени на Униону, преноси Бета.

"Сви наредни поступци како Александра Шапића, тако и ДС-а, зависиће од исхода тог преиспитивања. И биће предузети без оклевања, патетике и спиновања", истиче ДС поводом анализе на сајту Пешчаника у којој група аутора наводи да је дисертација Александра Шапића плагијат.

"Не пада нам на памет ни да помислимо да је у питању 'најглупље образложење о плагијату које смо икада чули', а камоли да то изрекнемо. Не пада нам на памет да рушимо сајт Пешаника", наводе демократе.

Шапић каже да никада ништа нелегално и неморално није урадио, па тако ни плагирао докторску дисертацију.

"Ноторне чињенице су да никада ништа нелегално и неморално нисам урадио кроз читаву своју животну каријеру, била она спортска, школска, универзитетска или политичка, тако ни плагирао, како кажу аутори Пешчаника 'дрско', своју докторску дисертацију", навео је Шапић у писаној изјави достављеној агенцији Бета.

Функционер демократа је истакао да не зна и не жели да улази у мотиве "групе аутора" сајта Пешчаник који су текстом о његовом докторату покушали да, како је оценио, направе "стрељачки вод за моралну ликвидацију Александра Шапића".

"Ако је грех то што сам заиста учинио, а то је да сам у свом раду користио делове из књиге 'Selling and sales menagement', а ненамерно пропустио да наведем извор, ту грешку могу да признам и за њу да се извиним стручној и свакој другој јавности", нагласио је Шапић.

Како је рекао, све остало што му се спочитава је толико "злонамерно, острашћено и неистинито" да не жели да учествује у било каквој другој дискусији.

Реаговао је и покрет "Доста је било" затраживши од Шапића да одмах поднесе оставку на место председника општине Нови Београд због сумње да је плагирао докторску дисертацију и тимчином дискредитовао себе као носиоца јавне функције.  

Група аутора је на сајту Пешчаника, након докторских дисертација министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и бившег ректора Универзитета Мегатренд Миће Јовановића, анализирала и научни рад Александра Шапића, тврдећи да је то "један је од најстрашнијих примера плагијата које су имали прилике да виде".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи