Читај ми!

Мића Јовановић пронашао докторат у Лондону

Бивши ректор Универзитета Мегатренд Мића Јовановић показао је јавности научни рад за који је тврдио да је његов докторат из Лондона, а за који је Министарство просвете саопштило да не постоји, али је најавио да ипак остаје при својој оставци.

"Докторат има 355 страна... тема је била 'Радна мотивација и самоуправљање' ", рекао је Јовановић, преноси Бета.

Гостујући на телевизији Пинк, Јовановић је показао тај рад, тврдећи да је одбрањен на Лондонској школи економије (London sсhool of economics) у оквиру Британског савета за академска научна звања.

Према речима Јовановића, истраживање за докторат спровео је на 8.000 радника. Докторат је почео да пише 1983. а рад је завршен 1989. године (на сајту "Мегатренда" раније је било објављено да је Јовановић докторирао 1983. године). Показао је и документ за који је рекао да је потврда о одбрани доктората из 10. јануара 1991. године.

"Овај докторат није из моје личне колекције, како неки кажу, преузет је из библиотеке Лондонске школе економије", истакао је Јовановић.

Упитан како је могуће да Министарство просвете није успело да пронађе податке о његовом докторату, Јовановић је одговорио да се можда није тражило на правом месту.

На питање како то да Лондонска школа економије није пронашла податке о њему, Јовановић је одговорио да не зна како је то могуће.

Јовановић је најавио да ће остати професор на Универзитету Мегатренд , "бар за нека уводна предавања".

"Ја сам оснивач и власник Мегатренда, али не знам још колико ћу да будем", закључио је Јовановић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво