Читај ми!

Мегатренд усвојио Јовановићеву оставку

Савет Универзитета Мегатренд усвојио је оставку ректора Миће Јовановића и разрешио га дужности, наводи се у саопштењу те установе.

Јовановић је најавио јуче да ће поднети оставку на место ректора универзитета и потпредседника Конференције универзитета, што је затражио министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и то само зато што он то тражи од њега.

"Не због моралне обавезе, јер немам мрљу на образу. Ако министар просвете има такав захтев, ја ћу га испунити", рекао је Јовановић, подсећа Танјуг.

Министар просвете, науке и технолошког развоја позвао је Јовановића да поднесе оставку пошто је међународна процедура за проверу Јовановићевог доктората показала да академско звање није стекао на Лондонској школи економије како је, иначе, Јовановић тврдио.

Вербић је рекао да на Лондонској школи економије и политичких наука нема докторске тезе ректора Мегатренда и позвао Јовановића да објасни ту чињеницу или поднесе оставку.

Јовановић је демантовао наводе Вербића и најавио да ће то доказати у понедељак, када ће и питати министра просвете шта ће учинити када се утврди да његова изјава није била заснована на истини.

"Сад сам у Лондону и управо држим доказ да сам говорио истину. Чим се у понедељак вратим биће све јасно. Јавности ћу презентовати тај доказ као и целокупну документацију која се везује за мој докторат и докторску дисертацију", рекао је Јовановић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 14. јун 2014, 16:10) - anonymous [нерегистровани]

...

Dao privatnik ostavku na mesto direktora u svojoj firmi !!