Читај ми!

Мегатренд усвојио Јовановићеву оставку

Савет Универзитета Мегатренд усвојио је оставку ректора Миће Јовановића и разрешио га дужности, наводи се у саопштењу те установе.

Јовановић је најавио јуче да ће поднети оставку на место ректора универзитета и потпредседника Конференције универзитета, што је затражио министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и то само зато што он то тражи од њега.

"Не због моралне обавезе, јер немам мрљу на образу. Ако министар просвете има такав захтев, ја ћу га испунити", рекао је Јовановић, подсећа Танјуг.

Министар просвете, науке и технолошког развоја позвао је Јовановића да поднесе оставку пошто је међународна процедура за проверу Јовановићевог доктората показала да академско звање није стекао на Лондонској школи економије како је, иначе, Јовановић тврдио.

Вербић је рекао да на Лондонској школи економије и политичких наука нема докторске тезе ректора Мегатренда и позвао Јовановића да објасни ту чињеницу или поднесе оставку.

Јовановић је демантовао наводе Вербића и најавио да ће то доказати у понедељак, када ће и питати министра просвете шта ће учинити када се утврди да његова изјава није била заснована на истини.

"Сад сам у Лондону и управо држим доказ да сам говорио истину. Чим се у понедељак вратим биће све јасно. Јавности ћу презентовати тај доказ као и целокупну документацију која се везује за мој докторат и докторску дисертацију", рекао је Јовановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво