Читај ми!

Николић у Обреновцу: Опомена за будућност

Председник Србије Томислав Николић посетио је Обреновац и Уб, који су страдали у катастрофалним поплавама.

Николић је оценио да је катастрофа која је задесила Србију велика опомена за будућност, не толико за државу, већ за грађане, да овако нешто може да нам се деси.

"Држава се изванредно снашла, Влада је беспрекорно обавила свој посао, посебно ови људи који су били на терену. Ово је за грађане опомена, као што смо их сви молили, упућивали апеле преко свих медија да се евакуишу, да послушају, данас су ваљда схватили", рекао је Николић за РТС у Обреновцу.

Према његовој оцени, да је било више сарадње, људске жртве би биле избегнуте.

"Материјалне жртве не можете да избегнете, а можете да поправите, а људске жртве можете да избегнете, а не можете да поправите. У томе је сва разлика и наука после ове поплаве", додао је Николић.

За грађане је, истиче председник, важно да схвате да треба да сарађују са представницима власти, за државу да схвати да мора да се организује и за овакве околности, као и да улаже у опрему коју, можда никада и не искористи.

Председнику Србије је по доласку у Обреновац рапорт предао командант Жандармерије и Кризног штаба Миленко Божовић.

Николић је допремио помоћ у 12 камиона и три комбија, у којима су храна, укључујући храну за бебе, пелене и друга роба, јавља репортер РТС-а.

Обишао је насеља Ројковац, Забрежје и Бело Поље.

"Тероризам и непогоде једини непријатељи"

Николић је оценио да су два једина непријатеља Србије искључиво елементарне непогоде и тероризам и да ће се у будућности борити против тога.

"Ми трећег непријатеља нећемо имати, то је држава схватила и мислим да ћемо на томе радити у годинама које долазе", рекао је Николић новинарима приликом обиласка села Лисо Поље, које припада општини Уб, а које је угрожено у поплавама.

Николић је, након што је обишао породицу Жељка Николића са троје деце, која је најтеже била погођена поплавама у овом селу, рекао да је договорено да се тој породици сагради монтажна кућа.

"Фондација Драгице Николић урадиће ту једну монтажну кућу, а новцем ове фондације биће изграђена и једна монтажна куће у Крупњу", рекао је Николић.

Николић је упутио апел свима који имају било какав "вишак новца" у овом тренутку да га донирају људима угроженим у поплавама.

Упитан да ли ће Србија више радити на развоју система цивилне заштите, Николић је рекао да Србија има школованих више од 1.000 људи за цивилну заштиту.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво