Читај ми!

Поднете 83 пријаве против продаваца

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже за РТС да су данас поднете 83 пријаве против продаваца који су хтели да продају намирнице по знатно вишим ценама. На хитном састанку са мобилним оператерима договорено активирање броја 112 за све мреже, каже министар.

Расим Љајић је, гостујући у специјалној емисији РТС-а, рекао да се 55 одсто пријава односи на Град Београд и општине које нису захваћене поплавама, где су трговци повећавали цене флаширане воде, а било је и случајева повећања цена гумених чизама.

Љајић је додао да је тржишна инспекција затворила једну продавницу у општини недалеко од Београда. Најавио је и подношење кривичних пријава у случајевима када се ради о озбиљним злоупотребама.

Потпредседник Владе је подсетио да грађани пријаве могу поднети локалним кризним штабовима, као и локалним и регионалним тржишним инспекцијама, додавши да казне износе два милиона динара и забрана рада од шест месеци до две године.

Када је реч о телекомуникацијама, фиксној и мобилној телефонији, Љајић је навео да је обављен хитни састанак са мобилним оператерима који су били кооперативни, те је договорено активирање броја 112 који се може користи из било које мреже.

Говорећи о решавању кварова за 13 приоритетних базних станица где је било проблема са електричним напајањем, Љајић је рекао да су обезбеђени агрегати како би људи могли да користе мобилне телефоне.

Љајић каже да сада имају понуду за коришћење мобилних базних станица, али да ће видети у ком периоду то може да се уради.

Министар саветује грађанима, да уколико немају телефонску комуникацију, користе транзистор како би могли да прате ситуацију.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(недеља, 18. мај 2014, 12:34) - anonymous [нерегистровани]

Odlicno Rasime

Tigladni bezdusnici istisu kao narkodileri vaznoimje dase oni bogate adrugi nek umiru gladni i zedni nesamo velike kazne nego i uzatvor .

(недеља, 18. мај 2014, 12:34) - sneza [нерегистровани]

bez prijava

Ma kakve prijave g dine Ljajiću, zna se kako se sudi u vanrednim situacijama, na licu mesta sve oduzeti i novac i robu, tako da hteli ili ne postanu davapci pomoći, a kad sve ovo prođe da rad u ta područja "dobrovoljno".

(недеља, 18. мај 2014, 12:31) - anonymous [нерегистровани]

Ûhapsite prevarante?

Svaka cast Rasime na ovoj akciji da uhapsite ove prodavace koji nemaju ljudski osecaj jer u ovoj teskoj nevolji i tragediji da iskoristavaju sirotinju umesto da je pomognu!Postovani ministre ako je ikako moguce oduzmite im dozvole i zapecatite trgovine plus velike novcane kazne i zatvor!Sramota neka ih bude!Zar ne vide da mnogi narodi iz regije iz cele evrope nam pomazu a oni svoj sopstveni narod iskoristavaju!

(недеља, 18. мај 2014, 09:57) - veselin [нерегистровани]

bravo

narod pati, a oni da se na brzinu obogate, ne treba samo novcana kazna nego da se objave njihova imena i da im se dozivotno zabrani rad.

(недеља, 18. мај 2014, 08:59) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Rasime

Bravo Rasime! Hapsite bagru naplacujte debele kazne 10.000 000 dinara minimum sve ispraznite i saljite nesrecnom narodu oduzmite im sve papire i zabranite otvaranje bilo koje firme!

(недеља, 18. мај 2014, 08:36) - anonymous [нерегистровани]

e

to treba da se objave imena i slike javno tih ljudi pa neka se stide svojih postupaka,sram ih bilo,gladni su novca...

(недеља, 18. мај 2014, 08:30) - mikis [нерегистровани]

lov u mutnom

Jedina prava kazna za ove prodavce je zabrana bavljenjem ove delatnosti,najmanje 10 godina

(субота, 17. мај 2014, 22:21) - cupka [нерегистровани]

nesavesni poslodavci

strasno