Читај ми!

Српско-руска конференција о Великом рату у мају

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин изјавио је да би заједничка српско-руска конференција посвећена стогодишњици почетка Првог светског рата требало да буде одржана 5. и 6. маја у Београду.

Александар Чепурин је за руску агенцију Итартас рекао да ће на конференцији учествовати делегација Руске думе са њеним председником Сергејом Наришкином на челу, пренео је Танјуг.

Руски амбасадор је најавио да ће у јулу у Србију доћи 100 руских кадета, а постоји идеја да се у Тополи постави крст у знак сећања на погинуле у Првом светском рату.

Према његовим речима, ради се и на идеји да се у Београду подигне споменик последњем руском цару Николају Другом Романову, али реализација тога зависи од српске стране.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 15. апр 2014, 11:54) - Ljiljana [нерегистровани]

Hvala bogu....

Mi imamo istoriju koje se ne trebamo stideti. Trebamo je slaviti i obelezavati sve te dane. Uvek smo stojali iza svojih odluka i trpeli posledice istih. Hvala braci Rusima, pa mi smo kroz istoriju mnogo krvi prolili zajedno ali nismo uspeli da zapisemo to u miru.Nase zajednicke grobove niko nema pravo da osudjuje i zabranjuje u politicke ciljeve.