Читај ми!

Студенти најављују протесте

Захтев 13 београдских факултета за већим школаринама сраман, сматрају у Студентској унији Србије и најављују да ће позвати студенте на протесте.

Студентска унија Србије (СУС) оценила је у саопштењу да је захтев 13 београдских факултета за већим школаринама сраман и истакла да ће позвати студенте да протестују против оваквог предлога.

Унија сматра да су разлози за повећање школарине, попут солидарног пореза, побољшања квалитета студија, осавремењавање факултета, неосновани и тврди да ће се тај новац сливати у касе факултета, уз немогућност да студенти имају било какву корист и увид у његово коришћење.

"Тиме би се само још више финансирао аутономни апарат, чије финансије нису довољно транспарентне", навео је у саопштењу председник СУС Бојан Војиновић.

СУС у саопштењу тврди да већи део студентских школарина одлази на плате професора, од којих се, како истичу "родитељима и студентима заврти у глави".

"Наглашавамо да смо спремни да поводом овог срамног предлога, а све у циљу борбе за права студената, позовемо студенте да изађу на протест и на тај начин покажу категоричко неслагање са оваквом одлуком", истиче се у саопштењу.

Тринаест од 31 факултета Универзитета у Београду затражило је прошле недеље веће школарине, за два до 10 одсто. Предлог се шаље Министарству просвете на мишљење, а коначну одлуку доносе савети факултета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи