Читај ми!

Николић добитник награде "У духу Тесле"

Председник Србије Томислав Николић добитник је награде "У духу Тесле". Теслина научна фондација додељује награду за покровитељство и лични допринос инагурацији Теслине Варденклиф лабораторије.

Теслина научна фондација из Америке у суботу у Њујорку организује меморијалну конференцију у част великог научника, с циљем да се име и дело Николе Тесле уведе у школске програме САД и да се присутни упознају са најновијим истраживањима из области у којима је Тесла радио.

На конференцији ће бити додељена и годишња награда "У духу Тесле", коју је за 2013. годину добио председник Србије Томислав Николић за своје покровитељство и лични допринос инагурацији Теслине Варденклиф лабораторије и поставку Теслиног споменика на простору будућег Теслиног научног музеја у Сорхајму, поред Њујорка.

"Овогодишњи број пројеката, активности појединаца и организација које истражују и промовишу Теслин живот и дело у свету се дуплирао се, на шта смо ми, као најактивнија фондација на америчком континенту посебно поносни", изјавила је Танјугу Марина Швабић, извршна директорка Теслине научне фондације.

У писму упућеном председнику Николићу наведено је да инагурација Ворденклиф Лабораторије има непроцењив значај како за поштоваоце Тесле у Америци, тако и за Србе у дијаспори.

"Ваше лично залагање, као и синергија ваших сарадника представља истовремено за све Србе, али и Американце, изузетан подстицај да истрају у очувању успомене на Николу Теслу", научника и генијалног проналазача српског порекла и америчког грађанина који је својим достигнућима задужио читав свет", истиче се у писму.

Награду ће у име председника Николића примити Генерални конзул у Њујорку Мирјана Живковић.

Вечерњој додели награда, која ће се традицонално одржати у балској сали Њујоркера у којој је Тесла славио своје рођендане, поред добитника награда наступиће и Бајага у његовом специјалном музичком одавању части Тесли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво