Преминуо редитељ Јован Ристић

Телевизијски редитељ Јован Ристић преминуо је у 74. години. Потписао је бројне емисије, филмове, ТВ серије и позоришне представе. Време комеморације и сахране биће накнадно саопштени.

Јован Ристић, телевизијски редитељ, који је потписао бројне емисије, филмове, ТВ серије и позоришне представе, преминуо је у 74. години.

Јован Ристић Рица рођен је 1939. године у Београду, где је завршио Гиманзију, а потом и Факултет драмских уметности.

Режирао је око 2.500 ТВ емисија, два филма, педесетак позоришних представа, спотове, 3.000 манифестација међу којима и осам слетова за Јосипа Броза Тита.

У Телевизији Београд провео је 48 година, као редитељ, уредник и аутор емисија. Режирао је "Седморицу младих", ТВ серије "Концерт за луди млади свет", "Дивље године", емисију "Повратак џезу", квиз "Мало ја, мало ти", био аутор "Недељног поподнева".

"Када сам одлазио у пензију сматрао сам то крај живота. Међутим, схватио сам да је и у пензији то феноменално. Више се не трзате кад звони телефон, не морате да дигнете слушалицу баш увек, више вас не прозивају много, а и кад вас прозову, прозову вас на сећање које је обично лепше него што је стварно било", причао је Ристић неколико година пошто је отишао у пензију.

Јован Ристић такмичио се на фестивалима у Варшави, Даблину, Москви. Добитник је више домаћих и страних награда.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара