Читај ми!

Одлука о Паради поноса до четвртка

Одлука о одржавању Параде поноса није политичка, већ зависи само од безбедносних процена, поручује министар унутрашњих послова Ивица Дачић и истиче да није прихватљиво да се европске вредности мере подршком ЛГБТ популацији. Одлука о одржавању Параде поноса биће донета до четвртка, каже директор полиције Милорад Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић најављује да ће у наредна два дана бити готова општа безбедносна процена одржавања Параде поноса. Она ће бити достављена министру унутрашњих послова, чиме, каже, престаје надлежност полиције. За 28. септембар у центру Београда, када је планирана Парада, на седам локација своје скупове пријавили су и противници те манифестације.

Ако не буде забрањена, Парада ће бити одржана, објашњава у стилу Алана Форда министар унутрашњих послова Ивица Дачић. Све ће се знати најкасније до четвртка. Одлука о евентуалној забрани Параде, каже, није политичка већ зависи само од безбедносних процена, које се из дана у дан мењају.

"Молим и политичаре да се не улагују, једни желе политичке поене, и једни и други желе да на екстреман начин приђу том проблему који не доноси ништа добро. Наш приступ је јасан, одржите ако је безбедно, а ако није, полиција мора да спречи сукобе", каже Дачић.

За Дачића није прихватљиво да се европске вредности мере подршком ЛГБТ популацији.

"Имају права као и сви други, али немојте да причате да је то нормално кад није нормално. Ако је нормално - зашто смо изузеци, ако морамо да је одржимо, одржаћемо је", истиче премијер.

Полиција се још није изјаснила ни о скуповима противника Параде.

Некадашњи вођа забрањеног покрета "Образ" и за сада новооснованог "Српски образ", Младен Обрадовић, који је првостепено осуђен на осам месеци затвора због ширења дискриминације према ЛГБТ популацији, разјашњава поруке уочи најављених скупова.

"Желимо да нагласимо да не би било забуна, кад кажемо одбрана подразумевамо одбрану породице, српства, Београда, на једна достојанствен, молитвен начин", рекао је Обрадовић.

Због евентуалног одржавања Параде, већ је одложено седмо коло Суперлиге Србије, па ће се фудбалске утакмице играти у недељу.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара