Селаковић за ефикаснију реформу

Рад Комисије за реформу правосуђа мора да буде ефикаснији, да стратегија рефоме не би остала мртво слово на папиру, поручио министар Никола Селаковић.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић поручио је, на првој седници Комисије за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа за период 2013-2018, да њен рад мора да буде ефикасан и квалитетан како стратегија не би остала само списак циљева на папиру.

У саопштењу се наводи да је прва седница била је посвећена усвајању Пословника о раду, као и избору председавајућег, заменика председавајућег и секретара Комисије.

Чланови Комисије имају велику одговорност при имплементацији Стратегије, те се на ту одговорност могу и позвати уколико се не реализују циљеви и задаци предвиђени Стратегијом и њеним пратећим Акционим планом, рекао је Селаковић.

Селаковић је навео да је Комисија тело које окупља представнике све три гране власти, али да су ту присутна и струковна удружења, невладин сектор, као и представници правосудне професије и академске заједнице.

Чланови Комисије су усвојили Пословник о раду и именовали главне носиоце Комисије.

За председавајућег изабран је судија и члан Високог савета судства Мирољуб Томић, за његовог заменика изабран је посланик Неђо Јовановић, док је за секретара Комисије именован Чедомир Бацковић, помоћник министра правде и државне управе за европске интеграције и међународне пројекте.

Комисија има 15 чланова и 15 заменика, које је именовала Влада Србије на пет година.

Пословником је прописано да мандат председавајућег и његовог заменика траје до годину дана, док се секретар бира на период од пет година.

Одлуком Владе за образовање Комисије, прописано је да чланови и заменици чланова Комисије не добијају накнаду за рад у Комисији, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи