Николић одликовао Службени гласник

Томислав Николић одликовао ЈП Службени гласник Сретењским орденом.

Председник Србије Томислав Николић донео је 31. јула 2013. године, Указ о додели одликовања - Сретењског ордена другог степена Јавном предузећу Службени гласник, за нарочите заслуге објављивања закона и прописа, а поводом обележавања 200 година од објављивања првог српског службеног гласила, саопштено је данас.

Ове године обележава се 200 година од објављивања првог српског службеног гласила - први број "Новина сербских" изашао је у Бечу 13. августа 1813. године и вест на четвртој страни тог броја о борбама Срба и Турака прво је обавештење о модерној држави Србији у једним српским новинама, наводи се у саопшетњу Прес службе председника Србије.

Са развојем "Новине сербске", које су временом и променама које су се дешавале у држави мењале и свој назив, устројен је систем публикације и објављивања свих најзначајнијих правних прописа који су донети у Србији.

Јавно предузеће Службени гласник као службено гласило државе настављач је традиције зачете "Новинама сербским" и обележава тај датум као свој дан. Осим основне делатности коју представља објављивање закона, прописа и других општих аката, Јавно предузеће Службени гласник је и лидер у области издаваштва у Републици Србији, штампањем капиталних издања стручне и теоријске литературе еминентних домаћих и страних аутора и образовних институција, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара