Читај ми!

Уручене награде листа "Данас"

Редакција листа "Данас" уручила традиционалне годишње награде. Новинарки тог листа Јасмини Лукач уручена награда "Никола Бурзан", док је новинару из Загреба Виктору Иванчићу припала награда "Сташа Маринковић".

Традиционалне годишње награде уручила је редакција листа Данас. Награда "Никола Бурзан" уручена је новинарки тог листа Јасмини Лукач , док је новинару из Загреба Виктору Иванчићу припала награда "Сташа Маринковић".

Повеља "Пријатељ Данаса", која се од 2003. године додељује појединцима за трајну сарадњу с листом и "заједничку приврженост идеалима истине, слободе, напретка и демократије", уручена је заменику косовског премијера Слободану Петровићу, публицисти Слободану Гавриловићу и доценту Универзитета Сингидунум и ФЕФА Милољубу Албијанићу.

Петочлани жири којим је преседавао главни уредник листа Данас Зоран Пановић оценио је да Иванчић бескомпромисним анализама и хрватске, и регионалне транзиционе стварности, као и брилијантним новинарским стилом, најпотпуније испуњава критеријуме награде "Станислав Сташа Маринковић".

Иванчић, који је и колумниста гласила Српског националног вијећа "Новости" захвалио је и истакао да је посебна част што награда долази од колега и листа који цени.

"Част ми је и што, преко мене, награда почиње добијати југословенски карактер", рекао је Иванчић на свецаности у просторијама листа Данас у Београду.

Годишња награда "Никола Бурзан" коју Данас додељује истакнутим члановима своје редакције, уручена је новинарки рубрике "Друштво" Јасмини Лукач.

По оцени жирија, Лукач се подједнако добро сналази у свом сектору-правосуђе и борба против корупције и криминала, као и у политичким анализама које пише за викенд-издања листа.

Главни и одговорни уредник листа Данас Зоран Пановић, рекао је да је Јасмина Лукач новинар којем је могуће поверити било који задатак из било којег сектора.

"Награда ће бити подстицај за даљи рад, а посебно је задовољство што она долази ове године кад обележавам 20 година рада у штампаним медијима", рекла је Јасмина Лукач.

Награда "Станислав Сташа Маринковић" додељује се од 1993. године, а установила ју је Наша борба. Лист Данас је, уз сагласност породице, обновио ту награду 2000. године.

Наша борба то признање доделила Цвијетину Миливојевићу, Драгану Бисенићу, Драгољубу Вуковићу и Драгану Бањцу.

Од 2000. године, када је Данас преузео доделу те награде, добитници су Мирослав Филиповић, Радоман Ирић и Петар Луковић, Михајло Рамач, Милош Васић и Дејан Анастасијевић, Предраг Кораксић, Вукашин Обрадовић, Димитрије Боаров, Драган Бујошевић и Ружа Ћирковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се